PORODIČNA TRAGEDIJA: Braća se poubijala zbog smrdljivih čarapa (FOTO)

Region
PORODIČNA TRAGEDIJA: Braća se poubijala zbog smrdljivih čarapa (FOTO)
Stravičan zločin, kako saznajemo, dogodio se poslije svađe trojice braće oko smrdljivih čarapa

Milan Miljković (34) u sredu je u stanu u Požarevačkoj ulici u Zaječaru, ubio brata po majci Slobodana Mitova (30), zarivši mu nož pravo u srce. Prije toga, Slobodan je ranio drugog brata po majci Jovicu Miljkovića (37), tako što ga je ubo u leđa, ali on, srećom, nije životno ugrožen. Stravičan zločin, kako saznajemo, dogodio se poslije svađe trojice braće oko smrdljivih čarapa, pišu Novosti.

– Milan i Slobodan su bili u kladionici – kroz suze govori Gordana Mitov (63), majka. – Spavala sam u sobi sa Jovicom, kada je ušao Slobodan.

Po Gordaninim rečima, Jovica je kazao bratu da izuje čarape i baci ih na terasu jer smrde.

– Počeli su da se svađaju – plače Gordana. – U jednom trenutku sam začula jauk. Nisam vidjela ništa, jer je u sobi bilo ugašeno svjetlo.

Majka, koja je jedva pokretna, nekako je uspjela da ustane. Upalila je svjetlo i vidjela Jovicu kako se drži za leđa i pokušava da zaustavi krvarenje.

– Rekao sam Slobodanu da izuje čarape – nadovezuje se Jovica. – Ne znam zašto je tako burno reagovao. Počeli smo da se prepiremo. Nisam vidio kada je izvadio nož i ubo me. Samo sam osjetio nesnosan bol.

braca-2

Majka je pokušala da pozove policiju, ali joj je Slobodan uzeo telefon.

– Otišla sam do komšinice i sa njenog telefona pozvala Hitnu pomoć – nastavlja Gordana. – Medicinski radnici su odmah stigli, a u međuvremenu se pojavio i moj treći sin Milan.

On je, kako se ispostavilo, sa Jovicom otišao do Zdravstvenog centra gdje su mu sanirane povrede. Nakon toga, njih dvojica su se vratili kući.

– Ispred zgrade ih je sačekao Slobodan – ispričao nam je jedan od komšija, koji je prisustvovao događaju. – Vidio sam da se koškaju, a onda sam začuo krik. Odmah nakon toga, vidio sam kako je Slobodan pao na travu ispred naše zgrade.

Kako se ispostavilo, Slobodan je hteo da nastavi obračun sa Jovicom. Međutim, umiješao se Milan koji je Slobodana ubio nožem u grudi.

braca-3

Od zadobijenih povreda, Slobodan Mitov je preminuo na licu mjesta – navode iz izvora bliskih istrazi. – Kako je ustanovljeno, njemu je oštrica probila srčanu duplju.

Slobodan je, kaže Jovica, krenuo na njega, ali se ispriječio Milan.

– Brat mu je kazao da ide da spava i da sve riješimo sutra – dodaje Jovica. – Međutim, Slobodan nije htio da se pomjeri. Počeli su da se koškaju, a onda sam samo vidio kako Slobodan pada na zemlju. U Milanovoj ruci sam vidio nož. Čuo sam ga kada je promucao: “Ubih Daneta, kuku meni”.

Ubrzo je na lice mjesta stigla policijska patrola koja je uhapsila Milana Miljkovića. Njemu je, nakon prijave zbog ubistva, određen dvodnevni pritvor. Komšije kažu da su braća živjela sa majkom u jednosobnom stanu i da su jedva sastavljali kraj sa krajem:

braca-4

– Svađali su se ponekad, ali niko nije ni mogao da nasluti da će se ovakva tragedija desiti.

Dragan Miljković, stric trojice braće, kaže da je neposredno pred tragediju bio kod sestrića, ali da ništa nije ukazivalo na to da će doći do obračuna.

– Sjedili su, pili pivo i šalili se – kaže Dragan Miljković. – Ja sam pošao sa Slobodanom i Milanom, dok je Jovica ostao da spava.

 

Ne propustite