ODMRZAVATE PILETINU NA SOBNOJ TEMPERATURI? Kad čujete šta to radi vašem zdravlju, ODMAH ĆETE PRESTATI!

Praktična žena
ODMRZAVATE PILETINU NA SOBNOJ TEMPERATURI? Kad čujete šta to radi vašem zdravlju, ODMAH ĆETE PRESTATI!
Mnogi od vas odmrzavaju meso na sobnoj temperaturi, a nisu ni svjesni kakvu štetu to nanosi zdravlju.

Mnogi od vas odmrzavaju meso na sobnoj temperaturi, a nisu ni svjesni kakvu štetu to nanosi zdravlju.

Meso koje dugo stoji na sobnoj temperaturi podložno je razvoju bakterija. Dok su ivice mesa otopljene, meso u sredini je još uvek zamrznuto, a na površini se već za 20 minuta stvaraju kolonije bakterija koje mogu da izazovu trovanje hranom, poput salmonele.

Zbog toga se savjetuje da se meso otapa u posudu sa hladnom vodom.

Međutim, to nije jedina greška koju pravite.

Većina nas piletinu priprema direktno iz frižidera. Ali stručnjaci kažu da čak i ukoliko meso nije bilo zamrznuto, treba ga ostaviti na sobnoj temperaturi, maksimalno 10 minuta, prije nego što ćete ga ispeći, i to kako biste izjednačili temperaturu mesa na njegovom spoljašnjem i unutrašnjem dijelu. Ako ovako radite, nikada vam se neće desiti da vam ne pripremljeno ispečeno meso spolja suho i prepečeno, a iznutra maltene sirovo, piše "Kurir".

 

Ne propustite