PRATITE UŽIVO: "Lex Agrokor" danas pred zastupnicima u Saboru Hrvatske (VIDEO)

Region
PRATITE UŽIVO: "Lex Agrokor" danas pred zastupnicima u Saboru Hrvatske  (VIDEO)
Saborski zastupnici raspravljat će danas o tzv. "Lex Agrokoru", odnosno zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, koji je predložila Vlada.

Saborski zastupnici raspravljat će danas o tzv. "Lex Agrokoru", odnosno zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, koji je predložila Vlada, piše "24sata.hr"

- Zakon se odnosi na velike kompanije koje se nađu u određenim poteškoćama, a njihov značaj i veličina imaju sistemski karakter za funkcioniranje hrvatske privrede i finansijskog sistema te u konačnici za ukupnu stabilnost zemlje - rekao je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade s koje je zakon upućen u Hrvatski sabor.  

- Ukoliko uprava "Agrokora" s vjerovnicima i s dobavljačima i kreditorima i s bankama pronađu rješenje - mi ćemo ga podržati. Zakon je 'plan B', odnosno osigurač za hrvatsku ekonomiju. U slične pothvate su se upuštale i druge članice EU kad su se susretale s ovako izvanrednim okolnostima - naglasio je premijer Hrvatske.

Pratite uživo sjednicu na kojoj se odlučuje o sudbini Agrokora:

Ne propustite