U FORMI DO LJETA

DO FORME U SVOM DOMU: Ova oprema je najbolja za kućnu teretanu!

Objavljeno:04.04.2017 - 10:58
A A A Times Arial

Za dostizanje zavidne tjelesne građe uopšte nije pod moranjem to da se svaki dan odlazi u teretanu. Štaviše, postoji i cijeli niz dobrih, alternativnih načina vježbanja, a velikom broju ljudi najprivlačniji je onaj u kom svoje dnevne vježbe mogu uraditi u sopstvenom domu.

U tom slučaju, zbog daleko manjih mogućnosti od onih kakve postoje u specijaliziranim ustanovama za treniranje svakog mišića na tijelu, posebnu pažnju treba usmjeriti ka najoptimalnijem izboru sprava za slaganje male kućne teretane. Važno je odabrati što jednostavnija, a istovremeno što efikasnija pomagala za vježbanje, koja pored svega ne trebaju biti glomazna i zauzimati puno prostora.

 

1. BUČICE

160138-bucice

Osnova svih tegova i najjednostavniji način pojačavanja treninga sa opterećenjima je upravo uz korištenje bučica. Ovi mali tegovi su, bez ikakve sumnje, najpraktičniji za kućnu teretanu, a jedini problem može predstavljati potreba za većima s obzirom da tijelo redovnim vježbanjem postaje jače. Postoji i varijanta sa bučicama kojima ploče nisu fiksne, te postoji mogućnost dodavanja novih težina i regulisanja prema potrebama treninga, što je najsavršenije za kućnu varijantu treninga. S bućicama, skoro da ne postoji vježba koja se može izvoditi, kao ni mišić koji se ne može pogoditi.