Zahvalno cvijeće: 5 nezahtjevnih balkonskih krasotica koje svima uspijevaju

Sve za dom
Zahvalno cvijeće: 5 nezahtjevnih balkonskih krasotica koje svima uspijevaju
Ništa ne uljepšava balkon kao što to radi cvijeće.

1.    Kadifa je jedna od najpopularnijih ljetnih cvjetnica, što zbog svoje ljupkosti što zbog malih zahtjeva u uzgoju. U kakvu god zemlju posadili ove zahvalne cvjetnice, one će uspjeti. Kadifica je balkonsko cvijeće bogate cvatnje lijepog cvijeta koja traje cijelo ljeto. Dolazi u nijansama žute i narančaste, a cvatovi mogu biti jednostavni ili puni. 

Kadifica će najljepše rasti u sunčanom do polusjenovitom staništu uz propustan supstrat bogat hranjivima. Želite li cvatnju svojih kadifica produljiti tijekom cijelog ljeta, obvezno je uklanjanje ocvalih cvatova te redovito prihranjivanje i zalijevanje.

"'Kadifica i pelargonija balkonsko je cvijeće poznato po svojoj nezahtjevnosti, ali i ljupkosti'"

kadifica

2.    Pelargonija je također poznata po svojoj otpornosti i nezahtjevnosti. Karakteriziraju je uspravni mesnati izboji s tamnozelenim listovima koji na rubu imaju karakterističan tamnozeleni prsten. Pelargonija dolazi u bijeloj, žutoj, ružičastoj, crvenoj, ljubičastoj i narančastoj nijansi.
Za rast joj treba sunčano stanište, ali zaštićeno od izravnog podnevnog sunca te propustan supstrat bogat hranjivima. Kako bi lijepo rasla obavezno je uklanjanje ocvalih cvjetove i požutjelih listova kako se ne bi razvile bolesti. Pelargonije redovito zalijevajte, ali je potrebno ostaviti supstrat da se prosuši između dvaju zalijevanja.

pelargonije

 

Ne propustite