UVODI SE svakodnevni let SARAJEVO-RIJAD: Jasno je zbog čega 25.000 Saudijaca traži VIZU ZA BiH!

Tema sedmice
UVODI SE svakodnevni let SARAJEVO-RIJAD: Jasno je zbog čega 25.000 Saudijaca traži VIZU ZA BiH!
Kao što je ranije objavio portal Novi.ba, nezvanični izvori tvrde da je Ambasadi BiH u Rijadhu podneseno čak 25.000 zahtjeva za bh. vizu, što potvrđuje veliki turistički interes za posjetu našoj zemlji. Razumljivo je onda zašto je avioprijevozniku isplativo da uvede redovnu dnevnu liniju.

Saudijski avioprevoznik Nesma Airlines uvešće tokom ljetne sezone dnevni let između Rijada u Saudijskoj Arabiji i Sarajeva. Kako je najavljeno iz Al Shiddi grupacije, prvi let će biti obavljen 23. juna.

Letovi će biti organizovani do 24. septembra. Ovaj let izuzetna je prilika za posjetu Sarajevu i za one koji svoje putovanje žele nastaviti dalje, ka Hrvatskoj i Austriji, napominju u Al Shiddi grupaciji. Kao što je ranije objavio portal Novi.ba, nezvanični izvori tvrde da je Ambasadi BiH u Rijadhu podneseno čak 25.000 zahtjeva za bh. vizu, što potvrđuje veliki turistički interes za posjetu našoj zemlji. Razumljivo je onda zašto je avioprijevozniku isplativo da uvede redovnu dnevnu liniju.

Prodaja karata uskoro će početi putem web stranice kompanije Nesma Airlines, prenio je Exyuaviation news portal.

Bosna i Hercegovina postaje sve interesantnija destinacija za turiste sa Bliskog istoka a sve više arapskih investitora odlučuje se za izgradnju kuća, vila i hotela u okolini Sarajeva promovišući tako Sarajevo i BiH kao destinacije za porodice srednje klase koje traže alternativnu za putovanja u Zapadnu Evropu.

Sve je to više nego valjan razlog da se Bliski istok i Sarajevo i direktno povežu, naročito tokom ljetne sezone.

Ne propustite