TRAGEDIJA U RUMUNIJI: BMW-om je sa 80 NA SAT uletio u fabriku i samo zbog njegove bahatosti ONE SU STRADALE!

Aktuelno
TRAGEDIJA U RUMUNIJI: BMW-om je sa 80 NA SAT uletio u fabriku i samo zbog njegove bahatosti ONE SU STRADALE!
Mladić je vozio BMW, želio je da se pokaže radnicima "Leonija" koji su imali pauzu za obrok, u jednom trenutku je dostigao brzinu od 80 kilometara na čas.

Mladić je vozio BMW, želio je da se pokaže radnicima "Leonija" koji su imali pauzu za obrok, u jednom trenutku je dostigao brzinu od 80 kilometara na čas.

Uletio je pravo među stolove gdje je sjedilo oko pedesetak radnika - naveli su rumunski mediji nakon nesreće u kojoj je poginula Nišlijka Irena Ilić (28), a povrijeđeno je ukupno petero ljudi, među kojima su još dvije državljanke Srbije - Branka Grigorijević (34) i Aleksandra Ranđelović (29).

Sve tri su otišle u „Leoni“ u Rumuniji na šestomjesečnu obuku kako bi nakon toga dobile posao u fabrici ove kompanije koja se bavi proizvodnjom automobilskih kablova u Srbiji - preciznije u Doljevcu kod Niša i Prokuplju.

Za volanom BMW-a bio je takođe radnik „Leonija“ Andrej Kristijan Karamelea (22), zaposlen na određeno vrijeme, koji je vozačku dozvolu dobio prije godinu i po dana.

On je, dok se hvalio pred damama, izgubio kontrolu nad svojim vozilom izvan postrojenja "Leoni", potom je probio ogradu fabrike i udario u šest zaposlenih žena koje su bile na pauzi na klupicama pored ograde.

leoni1

Svjedok Dumitru Andrej Adelina bio je udaljen samo nekoliko metara od mjesta nesreće.

"Video sam da dolazi iz pravca nekih kamiona, odjednom je skrenuo desno i udario direktno u ljude. Žena je podletela pod auto i preminula." - rekao je Adelina koji je o tragediji obavijesti policiju.

Nažalost, kada je stigla Hitna pomoć Irena Ilić je već bila mrtva, dok je petero njenih kolega zadobilo teške i lake povrede i oni su prevezeni u okružnu bolnicu.

Pored državljanki Srbije, u nesreći su povrijeđeni i Rumuni Aleksandru Kristijan Buica (28), Aurelija Benu (48) i Georgeta Leontina Čirita (38).

leoni2

Istovremeno sa Hitnom pomoći došla je i policija, koja je odmah privela vinovnika nesreće. Započeo je uviđaj, a na licu mjesta su se pojavili i čelnici fabrike.

"Mi smo imali više nego neprijatnu dužnost da porodicu stradale radnice obavestimo o njenoj smrti. Porodici ćemo pružiti svu materijalnu i nematerijalnu podršku." - rekao je za “Blic” Sven Šmit, portparol rumunskog pogona „Leoni“.

 

On nije mogao da precizira kada će biti organizovan transport tijela u Niš, ali ni koliko dugo su radnici iz Srbije na obuci u Rumuniji, ali je naveo da je u ovom pogonu trenutno oko 100 radnika.

Za sada nije poznato kada su radnice iz Srbije otišle u rumunski pogon na obuku, a nezvanično se pominje nekoliko sedmica.

"Neki mediji u Rumuniji su objavili da je vozač Karamelea neposredno pre nesreće dobio otkaz, što je totalna neistina. On nije dobio otkaz, on je i dalje naš radnik." - rekao je Šmit i precizirao da je Karamelea “običan radnik”, kao i da će istraga koja je u toku utvrditi kako je došlo do nesreće.

Fabrika „Leoni“, koja proizvodi automobilske kablove za vozila „jaguar“ i „lendrover“, tokom obuke kandidatima za rad plaća novčanu naknadu za obrok i troškove prevoza. U stravičnoj nesreći u „Leoniju“ u rumuniji  poginula Irena Ilić, koja je bila na obuci za posao. 

Ambasada: Još čekamo objašnjenje

Ambasador Srbije u Bukureštu Branko Branković potvrdio je juče da je jedna srpska državljanka poginula u nesreći u rumunskom gradu Piteštiju, a da se dvije osobe nalaze u bolnici.

"Jedna osoba je poginula, a dvije osobe se nalaze u bolnici, od kojih jedna ima vrlo ozbiljne povede glave, a druga je samo u šoku, bez ozbiljnih povreda."- izjavio je Branković.

On kaže da su „te informacije dobili iz bolnice i da još čekaju objašnjenje od policije koja je obećala da će ambasadi dostaviti kompletan izvještaj“.

„Leoni“: Pomoći ćemo porodice

Firma „Leoni“ jučer je izdala i saopštenje. 

"Veoma smo uznemireni zbog tragedije i duboko žalimo zbog smrti i povreda naših zaposlenih. Naše misli su sa porodicom žrtve. „Leoni“ će pružiti podršku porodicama na nebirokratski način." - najavljuju iz „Leonija“.

(Blic.rs)

Ne propustite