HERCEGOVCI OTKRILI NOVI IZVOR VELIKE ZARADE: Oni koji su ušli u taj posao, sigurni su da će im ovaj biznis donijeti BOGATSTVO!

Bosna i Hercegovina
HERCEGOVCI OTKRILI NOVI IZVOR VELIKE ZARADE: Oni koji su ušli u taj posao, sigurni su da će im ovaj biznis donijeti BOGATSTVO!
Zahvaljujući ekspanziji sadnje smilja u Hercegovini, Bosna i Hercegovina se smjestila u sami vrh zemalja po izvozu eteričnog ulja, piše Slobodna Dalmacija.

Zahvaljujući ekspanziji sadnje smilja u Hercegovini, Bosna i Hercegovina se smjestila u sami vrh zemalja po izvozu eteričnog ulja, piše Slobodna Dalmacija. 

Sunčani kamenjari, padine, i godina neiskorišteno zemljište postali su nasadnici smilja, vječne riznice ljekovitih tvari, kojemu hercegovačka klima uvelike odgovara, piše portal Grude Online

Svakodnevno "niču" novi nasadi, kako od onih malih porodičnih plantaža, tako do onih velikih. 

Jedna od takvih se nalazi iznad Čapljine. Najveća plantaža u Hercegovini je u vlasništvu Eko Aromatika, kompanije  koja se prvenstveno bavi proizvodnjom aromatičnog ulja, i koja do sada na 60 ha ima zasađeno čak 1 800 000 sadnica smilja.

Poduzeće Eko Aromatik nastalo je 2015. godine investicijom petnaest poduzetnika, a od kojih je njih deset s područja Gruda.

Eko Aromatik godišnje planira proizoditi 3500 kg aromatičnog ulja od smilja, a do 2019. godine namjeravaju proširiti svoje nasade na 200 ha, gdje će biti posađeno čak 6 000 000 sadnica smilja, piše Slobodna Dalmacija.

Evo kako iz zraka izgleda najveća plantaža smilja u BiH: 

 

 

Ne propustite