Zračenja iz mobitela utiče na naše zdravlje i izaziva rak! Držite telefon na ovom uhu kako biste smanjili rizike za oboljenje

Zanimljivosti
Zračenja iz mobitela utiče na naše zdravlje i izaziva rak! Držite telefon na ovom uhu kako biste smanjili  rizike za oboljenje
Bez mobitela ne možemo, to je istina koju smo si spremni priznati.

Bez mobitela ne možemo, to je istina koju smo si spremni priznati. 

Dr. Devra Davis iz Environemntal Health Trusta, autorica djela „Disconnect – The Truth About Cellphone Radiation“ se isključivo bavi izučavanjem opasnosti od zračenja izazvanih mobilnim telefonima. Ona kaže:

„Svijet se treba osloboditi od mobilne telefonije, ne samo da je ova tehnologija opasna, ona je smrtonosna. Biološki učinak mobilnih telefona na ljudsko tijelo ne leži u jakosti signala već u njegovoj eratičnoj prirodi koja uništava rezonancu DNK i njenu mogućnost obnavljanja. Ovo je i najjednostavniji razlog zašto mobilna tehnologija stvara kancerogena oboljenja.“

Medicinski stručnjaci kažu da treba uvijek koristiti naše lijevo uho za pozive jer pomoću desnog uha može direktno utjecati na mozak.Međutim, ne postoje dokazi koji potvrđuju da uz pomoć lijevog uha možete smanjiti te rizike.

Također, postoje istraživanja koja preporučuju da prilikom pozivanja, ne treba stavljati mobilni bliže svojim ušima dok primaoc ne odgovori. Nakon biranja, mobilni telefon će koristiti svoju maksimum signalizacijsku moć, što je 2 W (33 dBi).

U svakom slučaju, postoji studija koja pronalazi čvrstu vezu između mozga i uha dok razgovarate na telefon, jer više od 70 posto ispitanika drži mobilni telefon na uhu na istoj strani kao svoju dominantnu ruku.

Većina kod kojih je lijeva strana mozga dominantna također koriste telefon na svom desnom uhu, a ako je desno strana mozga dominantna drže telefon na lijevom uhu.

Ne propustite