Mlada bh. reprezentacija deklarisala Lihtenštajn sa 6:0 (VIDEO)

Fudbal
Mlada bh. reprezentacija deklarisala Lihtenštajn sa 6:0 (VIDEO)
Golove su postigli Hadžiahmetović (10.), Gojak (13.-11 m), Aganspahić (20.), Kuzmanović (82., 90.) i Beganović (83.).

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je započela kvalifikacija za EP za igrače do 21 godine.

U prvom susretu grupe 8 kvalifikacija izabranici selektora Vinka Marinovića danas su u Zenici pobijedili selekciju Lihtenštajna sa 6:0 (3:0).

Golove su postigli Hadžiahmetović (10.), Gojak (13.-11 m), Aganspahić (20.), Kuzmanović (82., 90.) i Beganović (83.).

Za BiH su nastupili: Karačić, Čivić, Mihojević, Radeljić, Memija, Ređić (od 82. Lončar), Gojak, Kuzmanović, Aganspahić (od 69. Beganović), Hadžiahmetović i Anđušić (od 76. Menalo).

Kvalifikacije se nastavljaju u junu, a BiH u drugom kolu ide u goste selekciji Švicarske.

Marinović: Sa zadovoljstvom gledamo na naredni meč

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je ubjedljivu pobjedu nad selekcijom Lihtenštajna rezultatom 6:0 i najavila da se od njih mogu očekivati i bolje igre. Novi selektor Vinko Marinović, koji je debitirao na klupi U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, zadovoljan je prikazanom igrom i još više rezultatom.

- Ono što je bitno da smo danas uspjeli osvojiti tri boda iako nismo imali puno vremena za proteklih osam dana priprema, koje su igrači maksimalno ispoštovali. Želim im svima čestitati na zalaganju i pobjedi. Ostvarili smo pobjedu koja nam je izuzetno važna na startu kvalifikacija - kazao je Marinović.

- Obično se na ovakvim utakmicama može više izgubiti nego dobiti, međutim momci su odigrali stvarno dobro i bili su disciplinovani tokom cijele utakmice. Sada sa zadovoljstvom možemo gledati prema narednoj utakmici - dodao je.

Naredna utakmica mlade reprezentacije igra se u junu u Švicarskoj, a igrači će do tada imati priliku da se kvalitetno pripreme.

- Spremat ćemo se za tu utakmicu, možda i s nekim novim igračima, jer sigurno poslije ove pobjede možemo gledati da pokušamo još bolje odigrati u Švicarskoj, možda i sa nekim drugim načinom igre -  istakao je selektor bh. tima.

Ne propustite