Čovjek je zaboravio da je stvoren za hodanje: Mršavite hodanjem uz ova 3 savjeta koja skidaju 5 kilograma

Zanimljivosti
Čovjek je zaboravio da je stvoren za hodanje: Mršavite hodanjem uz ova 3 savjeta koja skidaju 5 kilograma
U modernom načinu života, gdje su većina odraslih u relaciji kuća-auto-lift-ured, čovjek je zaboravio da je stvoren za kretanje

U modernom načinu života, gdje su većina odraslih u relaciji kuća-auto-lift-ured, čovjek je zaboravio da je stvoren za kretanje. Konstantno slušam izjave klijenata koji kažu da su se udebljali otkad su kupili auto. U tom slučaju je i odluka da se hodanje uvede kao aktivnost koja će pomoći pri mršavljenju, sasvim opravdana, kaže Andrijana Perković, profesorica tjelesnog i osobna trenerica.

Svaka aktivnost, pa i hodanje, nastavlja Andrijana, zahtjeva mentalnu pripremu ukoliko želite postići efekt gubitka kilograma. Hodanje duže od 20 minuta ulazi u kategoriju aerobnog treninga, čime osoba svakako radi na poboljšanju svoga zdravlja. Povećava se maksimalni primitak kisika, smanjuje se opterećenje na srce i definitivno se smanjuje stres.

Međutim, osoba koja hodanju pristupi površno i ne rabi pravilnu tehniku koja uključuje i ruke i noge, neće uspjeti potrošiti dovoljno kalorija, napominje Andrijana.

Želite li smršaviti hodanjem, vrlo je bitno kojim tempom hodate. Istraživanje Sveučilišta u Virginiji otkrilo je da su žene koje triput tjedno prakticiraju brzo hodanje od po 30 minuta te dvije šetnje umjerene brzine izgubile šest puta više masnog tkiva u području trbuha od žena koje su pet puta tjedno šetale normalnim tempom.

Žene koje su hodale brzim ritmom također su istopile četiri puta više ukupnog tjelesnog masnog tkiva. A najbolji dio je taj da se pri brzom hodanju prvo počne topiti dubinsko abdominalno masno tkivo. Dobra vijest je i ta da se kod brzog hodanja stvara manji pritisak na gležnjeve nego kod trčanja. To je zato jer dok hodate jedna noga uvijek dodiruje tlo, dok tijekom trčanja postoje trenuci kada je čitavo tijelo u zraku i kada se spustite na tlo, tijelo je izloženo udarcu. Isprobajte i trik s kojim ćete istopiti 20 posto više kalorija dok hodate.

Ne propustite