PRIJATELJSKI MEČ ALBANIJA - BiH: Strahuje se od navijačkih nereda na tribinama

Druga strana sporta
PRIJATELJSKI MEČ ALBANIJA - BiH: Strahuje se od navijačkih nereda na tribinama
Mnogi strahuju da bi moglo biti vatreno u utorak na tribinama stadiona u Elbasanu, gdje će prijateljsku utakmicu igrati reprezentacije Albanije i naše reprezentacije.

Kvalifikaciona utakmica između Italije i Albanije u Palermu, koja je odigrana u petak, bila je prekinuta zbog velikih nereda koje su izazvali navijači Albanije, prenose mediji.

Naime, sve je počelo već na početku utakmice kada su sa tribina, gdje su bili smješteni navijači Albanije, gađali Daniele De Rossija, koji se spremao izvesti korner. Kasnije su i gađali upaljačima i bakljama i domaće pristalice.

Ipak kulminacija svega desila se u 56. minuti kada je glavni sudija na utakmici prekinuo susret za 15-ak minuta zbog toga što su albanski navijači zasuli teren dimnim bombama, petardama i bakljama.

Posljedica svega jeste i povrijeđen redar, a Nogometni savez Albanije je pripadnicima navijačke grupe "Ilirska elita" doživotno zabranio ulazak na utakmice.

Međutim, uprkos zabrani, mnogi strahuju da bi moglo biti vatreno u utorak na tribinama stadiona u Elbasanu, gdje će prijateljsku utakmicu igrati reprezentacije Albanije i naše reprezentacije.

Naime, Ilirska elita se smatra za najproblematičniju albansku navijačku grupu, a redovno su pravili nerede u gostujućim utakmicama.

Na oficijelnoj Facebook stranici su najavili da počinju pripreme za utakmicu s Bosnom i Hercegovinom.

- Počeli smo organizaciju utakmice Albanija – Bosna. Iako se radi o prijateljskoj utakmici želimo pokazati da Ilirska elita nije obična navijačka grupa, ali ni slučajno izabrani ultrasi. Preciznije, 28. marta na Elbasan Areni poželjet ćemo dobrodošlicu svima koji se osjećaju kao ultrasi i znaju pravo značenje te riječi' - piše u postu objavljenom na Facebooku.

Ne propustite