Zelena čarolija
Zelena zbog zelenih tagliatella, a čarolija jer je za čas gotovo. Fino i zdravo ćete jesti i pri tome bit ćete puni snage.
Sastojci
- 2-3 mlada luka
- 1 mrkva
- 1 manji patlidžan
- 1 tikvica
- par cvjetova brokule
- 1-2 češnjaka
- naribana korica limuna
- maslinovo ulje za pripremu
- zelene tagliatelle
- 2-3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina
- par strugotina parmezana
Priprema
Mladi luk narežite na krupnije komade. Patlidžan i tikvicu narežite na kockice, mrkvu na tanke listiće. Odvojite par cvjetova brokule. Povrće pržite kratko na maslinovom ulju, posolite, dodajte češnjak. U isto vrijeme skuhajte zelenu tjesteninu, ocijedite je i sačuvajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Skuhanu tjesteninu prebacite na povrće, dodajte vode u kojoj se kuhala, i sve zajedno kratko prokuhajte. Maknite s vatre, naribajte korice limuna i dodajte par strugotina parmezana. Pokapajte s malo maslinovog ulja. Promiješajte, poklopite i ostavite koju minutu da se okusi prožmu, i sir rastopi.
Posluživanje
Poslužite vašu zelenu čaroliju ukrašenu sa malo parmezana.
Izvor:coolinarika.com