Zelena čarolija

Kuharica
Zelena čarolija
Zelena zbog zelenih tagliatella, a čarolija jer je za čas gotovo. Fino i zdravo ćete jesti i pri tome bit ćete puni snage.

Zelena zbog zelenih tagliatella, a čarolija jer je za čas gotovo. Fino i zdravo ćete jesti  i pri tome bit ćete puni snage.

Sastojci

  • 2-3 mlada luka
  • 1 mrkva
  • 1 manji patlidžan
  • 1 tikvica
  • par cvjetova brokule
  • 1-2 češnjaka
  • naribana korica limuna
  • maslinovo ulje za pripremu
  • zelene tagliatelle
  • 2-3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina
  • par strugotina parmezana

Priprema

Mladi luk narežite na krupnije komade. Patlidžan i tikvicu narežite na kockice, mrkvu na tanke listiće. Odvojite par cvjetova brokule. Povrće pržite kratko na maslinovom ulju, posolite, dodajte češnjak. U isto vrijeme skuhajte zelenu tjesteninu, ocijedite je i sačuvajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Skuhanu tjesteninu prebacite na povrće, dodajte vode u kojoj se kuhala, i sve zajedno kratko prokuhajte. Maknite s vatre, naribajte korice limuna i dodajte par strugotina parmezana. Pokapajte s malo maslinovog ulja. Promiješajte, poklopite i ostavite koju minutu da se okusi prožmu, i sir rastopi.

Posluživanje

Poslužite vašu zelenu čaroliju ukrašenu sa malo parmezana.

Izvor:coolinarika.com

 

Ne propustite