Šta pokloniti DJECI koja imaju PREVIŠE igračaka?

Porodica i zdravlje
Šta pokloniti DJECI koja imaju PREVIŠE igračaka?
neograničena količina igračaka vrlo često završi u nekoj kutiji.

Današnja djeca su bombardirana gomilom igračaka koje dobivaju od roditelja, baka i djedova, prijatelja roditelja, kumova, tetki, stričeva i svih ostalih ljudi u svojem životu.

Ta neograničena količina igračaka vrlo često završi u nekoj kutiji ili na nekom prije određenom mjestu u kući "gdje ne smetaju" jer realno većina djece imaju po jednu (maksimalno do 3 igračke) s kojima se stvarno igraju, a ostatak nakon inicijalnog interesa, završi odbačeno sa strane.

Malo smo se poigrali s idejama kako doskočit problemu kupnje poklona za djecu i napravili mali popis ideja koje su praktične, cjenovno prihvatljive i edukativne za djecu.         

1. Godišnja ili porodična ulaznica za muzej, dječje pozorište i sl.

kazaliste1

Kod ovakvog poklona je teško pogriješiti. Većina kazališta, muzeja, pa čak I ZOO imaju jednu ili obje opcije ulaznica, a ovakav poklon nije vremenski ograničen pa pruža roditeljima mogućnost organizacije kako bi najbolje moguće iskoristili poklon. U čemu je bonus za dijete? Nova iskustva stvaraju nove ideje, povezuju se dobivene informacije i potiče razvijanje logičkog i kritičkog razmišljanja.

2. Porodični izlet

Većina roditelja stalno planira ovaj izlet, onaj izlet, ovakav ili onakav izlazak/doživljaj, ali rijetko kad, najviše zbog pomanjkanja slobodnog vremena, planovi ostanu samo planovi. Iznenadite ih kupovinom bona za izlet u jedno od brojnih izletišta ili seoskih domaćinstava, gdje će cijela obitelj uživati u odmaku od svakodnevice. Ovakav poklon može biti skup, ali se često varijacije mogu naći na portalima za grupnu kupnju. Ovaj poklon je jako koristan jer ima edukativni element - djeca će se često na seoskim domaćinstvima susresti sa raznim domaćim životinjama, jesti domaću/neprerađenu hranu te vidjeti kako izgleda uzgoj hrane i sam život na selu.

 

djeca-na-selu  

 izlet   

OVAKVIM POKLONIMA SIGURNO NEĆETE POGRIJEŠITI !

(24sata.hr)

 

 

 

 

 

Ne propustite