DJEČAK META NASILNIH VRŠNJAKA? Majka objavila stravične fotografije sina! (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Bosna i Hercegovina
DJEČAK META NASILNIH VRŠNJAKA? Majka objavila stravične fotografije sina! (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)
Vršnjačko nasilje je vrlo česta tema u posljednje vrijeme, a nažalost, sve je više slučajeva gdje su učenici zlostavljani od strane drugih kolega.

Vršnjačko nasilje je vrlo česta tema u posljednje vrijeme, a nažalost, sve je više slučajeva gdje su učenici zlostavljani od strane drugih kolega.

Na Facebook profilu, pod imenom Minela Stanić, majka Selma Gandura objavila je potresne fotografije svoga sina M.M. sa vidljivim povredama na glavi.

Djeca koja su tukla M. M. također idu u Osnovnu školu Hadžićima, a kako piše Gandura ovaj događaj je prijavljen policiji.

- Dijete pošaljete u školu normalno i zdravo i pogledajte kakvo mi dođe iz Binježeva iz škole od dječaka koji od prvog razreda ga napada i ne njega nego čitav razred općini stavljala na stranicu šta se dešava oni obrisali e sad je u policiji sve...pa ćemo vidjeti dokle više moje dijete da se maltletira. A i dr djeca su tu bila koja su doživjela stres zbog krvi -  stoji u postu ove majke.

58d26fa8-cd78-46ce-9ec1-6a600a0a0a64-screenshot-8

"Avaz.ba" je kontaktirao ovu školu  gdje su kazali da se radi o vršnjačkom nasilju dječaka uzrasta od osam godina, ali da se tuča nije desila u krugu škole.

- Učiteljica je ispratila učenike iz škole i dvorišta gdje je ona bila odgovorna. Išla je i do autobuske stanice i tu ih nije zatekla. Djeca su u grupama išla kući i od kuće na dvije minute došlo je do koškanja između grupice učenika. Dječak čija je nana i majka objavila fotografije na Facebooku dobio je ozljede od dječaka koji ga je branio od drugih dječaka. Tačnije kako su nam rekla djeca on nije imao namjeru njega da udari. Što se tiče puta od kuće do škole nadležnost je u rukama roditelja i policije. Nana i majka su prijavili sve policiji - kazali su od uprave.

58d26f73-3f80-4fa9-b1f2-687a0a0a0a64-screenshot-6

Fotografije krvavog dječaka objavila je i njegova nana na Facebooku forumu "Dame" koje su izazvale lavinu komentara na ovoj društvenoj mreži

- Ja zaista moram ovako... Moj unuk ide u Osnovnu školu u Binježevu, treći je razred. Danas je došao ovako kući i pravac u Hitnu. Dječak iz razreda mu je ovo uradio.
 Prošle godine mu je ostavio špic od olovke u ruci, a o modricama po tijelu da vam i ne govorim. Išli smo u školu i žalili se više puta, ali uzalud... Nije u pitanju samo naše dijete, taj mali zlostavlja svu djecu redom. Škola ništa ne poduzima, dok se ne desi još gore zlo. Ko štiti to dijete koje već u trećem razredu pravi ovakve stvari? Pa, ljudi pogledajte...``, napisala je baka školarca u jednoj Facebook grupi, dok su ostali članovi osudili ovakvo zlostavljanje
- stoji u postu.

58d287f6-e884-4b68-a7a2-7c130a0a0a64-screenshot-9

Ne propustite