ŠARINCI KOD PRNJAVORA: Starac poginuo paleći korov na njivi

Crna hronika
ŠARINCI KOD PRNJAVORA: Starac poginuo paleći korov na njivi
Usljed izloženosti tijela plamenu i zbog udisanja gasova, smrtno je stradao osamdesetogodišnjak. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske stanice Prnjavor koji su u prisustvu dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Prnjavor izvršili uviđaj

Osamdesetogodišnji starac iz Prnjavora stradao je jučer oko 11.45 sati u mjestu Šarinci u spomenutoj općini, prilikom paljenja korova na njivi, piše Faktor.ba.

- Usljed izloženosti tijela plamenu i zbog udisanja gasova, smrtno je stradao osamdesetogodišnjak. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske stanice Prnjavor koji su u prisustvu dežurnog mrtvozornika Doma zdravlja Prnjavor izvršili uviđaj, a o svemu je obaviješten i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Iz banjalučke policije još jednom su apelovali na građane da uz pažnju i oprez, poštujući zakonsku regulativu, izbjegnu neželjene posljedice koje mogu nastati zbog požara, kako bi zaštitili živote, zdravlje, i sigurnost ljudi i životinja, imovinu, ali i prirodnu sredinu, te da o svim zapažanjima ili saznanjima u vezi s nekontrolisanim širenjem vatre odmah obavijeste nadležnu vatrogasnu jedinicu na dežurni broj - 123 ili najbližu policijsku stanicu na dežurni broj - 122.


 

Ne propustite