AFERA “SEKSI MASIRANJE”: Pokrenuta opsežna istraga, bit će posljedica ako se dokaže odgovornost uposlenih, ali direktor u čijoj kancelariji je zabilježena "akcija" ne želi ništa komentirati!

Aktuelno
AFERA “SEKSI MASIRANJE”:  Pokrenuta opsežna istraga, bit će posljedica ako se dokaže odgovornost uposlenih, ali direktor u čijoj kancelariji je zabilježena "akcija" ne želi ništa komentirati!
Direktor Uprave za indirektorno oporezivanje BiH Miro Džakula dao je nalog za postupanje Odsjeku za unutrašnju kontrolu kako bi se istražio snimak jučer objavljene forografije neprimjerenog sadržaja u mnogim medijima u Bosni i Hercegovini

Afera “seksi masiranje” koja je dobro naštetila ugledu Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UINOBiH) podigla je na noge javnost.

Pomoćnik direktora Saudin Terzić u čijoj kancelariji je navodno snimljeno masiranje je na službenom putu i za portal Novi.ba nije želio potvrditi da se radi o njegovoj kancelariji, niti da je riječ o njegovoj sekretarici. Kratko nam je rekao “da sve mora odobriti direktor” (opa. Miro Džakula).

On nas je uputio na portparola UINO Ratka Kovačevića koga smo ranije kontaktirali i koji nam je proslijedio zvanično saopćenje UINO BiH.

Portal Novi.ba neslužbeno saznaje da je predmet sporne snimke sekretarica pomoćnika direktora A. Đ. koju masira kolega iz IT sektora u UINO BiH.

Direktor Uprave za indirektorno oporezivanje BiH Miro Džakula dao je nalog za postupanje Odsjeku za unutrašnju kontrolu kako bi se istražio snimak jučer objavljene forografije neprimjerenog sadržaja u mnogim medijima u Bosni i Hercegovini, na kojoj se vidi kako muškarac masira radnu kolegicu u kancelariji jednog od direktora, saopćeno je iz UIO BiH.

“Ovaj će Odsjek iz djelokruga svog rada u naredna tri dana prikupiti sve relevantne činjenice vezano za sporni događaj i pokušati utvrditi stvarnu autentičnost spornih fotografija. Između ostalog bit će uzete izjave svih zaposlenih koji su bili uključeni u navedeni događaj, ili koji imaju bilo kakva saznanja za taj događaj”, dodaje se u saopćenju.

Navodi se da će po utvrđivanju stvarnog činjeničnog stanja nadležni Odsjek za unutrašnju kontrolu predložiti direktoru UIO i eventualne naredne mjere koje će preduzeti u smislu utvrđivanja odgovornosti, a u skladu sa važećim propisima koje primjenjuje Uprava za indirektno oporezivanje.

 

Ne propustite