Zeničani obilježavaju 20. mart, Dan grada Zenice

Bosna i Hercegovina
Zeničani obilježavaju 20. mart, Dan grada Zenice
Na svečanoj sjednici Gradskoj vijeća Zenice povodom 20. marta, Dana grada Zenice, dodijeljana su četiri pojedinačna priznanja “Nagrada grada Zenice” te jedno kolektivno.

Na svečanoj sjednici Gradskoj vijeća Zenice povodom 20. marta, Dana grada Zenice, dodijeljana su četiri pojedinačna priznanja “Nagrada grada Zenice” te jedno kolektivno.

Čestitajući praznik građanima Zenice, gradonačelnik Fuad Kasumović je posebnu zahvalnost izrazio braniocima, koji su najzaslužniji što danas imamo slobodnu BiH i priliku razvijati Zenicu.

-Želim da Zenica uvijek bude bliska svakom njenom građaninu, a da svaki gost iz nje ponese ugodno iskustvo. Naravno, po svojoj ekonomiji, naučnim, sportskim, kulturnim i drugim dostignućima Zenicu trebamo mjeriti s razvijenim evropskim gradovima. Kako bismo to postigli, a siguran sam da mladi ljudi žele ostati u Zenici i mogu ovdje graditi svoju sreću, mi odrasli moramo promijeniti neke loše navike i svi zajedno raditi za dobrobit našeg grada. Evropa je naša sudbina i uz bolju organizaciju, više rada i edukacije, ona će doći nama i u Zenici će se stvarati nove vrijednosti - istakao je Kasumović.

Priznanje je dodijeljeno profesorici Aldini Aganović za rezultate  u oblasti odgojno-pedagoško kulturnog rada i snažnog utjecaja na sazrijevanje mladih kroz muziku i promociju kulture kroz sve starosne generacije.

Priznanje je dobio Klub sjedeće odbojke ZENICA 92, za resocijalizaciju ratnih vojnih invalida, postignute sportske rezultate i afirmaciju Zenice i Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu.

Profesoru Muniru Selimoviću dodijeljeno je priznanje za vrhunske rezultate u stručnom i pedagoškom radu u sportu i obrazovanju, te promociju Grada Zenice i države Bosne i Hercegovine u Evropi i svijetu te prof.dr. Sabahudinu Jašareviću za poseban doprinos u razvoju visokog obrazovanja, naučnoistraživačkom radu i afirmaciji Asocijacije za kvalitet u BiH.

I magistru Semiru Šutu je dodijeljeno priznanje za unapređenje sigurnosti, afirmaciju rezultata rada u oblasti sigurnosti i jačanju ugleda Zenice u zemlji i  svijetu.

Programi obilježavanja Dana Zenice nastavljaju se večeras u okvoru manifestacije “Zeničko proljeće 2017”.

(fena)

Ne propustite