Da li jedete cimet koji je uvezen iz Kine? Možete li prepoznati koji je pravi?

Zdrav život
Da li jedete cimet koji je uvezen iz Kine? Možete li prepoznati koji je pravi?
Na kraju krajeva, cimeti se razlikuju u pogledu sadržaja jedinjenja kumarin. Pravi cimet sadrži 0,017 g / kg, dok lažni sadrže 2.15-6.97g / kg ove mase.

Prvo i najvažnije, pravi cimet i druge, jeftinije sorte, dolaze iz različitih stabala. Ceylon cimet se proizvodi u Brazilu, Indiji, Šri Lanki, na Karibima, ili Madagaskaru, a drugi se uzgaja u Indoneziji, Kini ili Vijetnamu.

Drugo, postoji ogromna razlika u ukus i izgledu. Pravi cimet je slađi, blaži, lakši u boji, i više ukusan. S druge strane, kakav obično vidimo na policama supermarketa je tamniji i ima začinjeniji ukus.

Na kraju krajeva, cimeti se razlikuju u pogledu sadržaja jedinjenja kumarin. Pravi cimet sadrži 0,017 g / kg, dok lažni sadrže 2.15-6.97g / kg ove mase. Osim toga, znanstveno je dokazano da je ovaj spoj toksičan za jetru, kada se konzumira iznad podnošljivog dnevnog unosa, što je 0,1 mg / kg tjelesne težine.

Da imate zdravstvene prednosti ovog začina najbolje je da se odlučite za cejlon cimet.

cimet

Ne propustite