Eksplozija u zgradi u Briselu, jedan mrtav, među povrijeđenima i beba! (VIDEO)

Svijet
Eksplozija u zgradi u Briselu, jedan mrtav, među povrijeđenima i beba! (VIDEO)
Sedam osoba je primljeno u dvije bolnice. Tri su teško povrijeđene, među njima je dvogodišnje dijete i jedan petnaestogodišnjak

Jedna osoba je poginula, a sedmoro je povrijeđeno, među kojima je troje zadobilo teške povrede, u eksploziji  u stambenoj zgradi u Briselu.

Najvjerovatnije je do eksplozije došlo zbog curenja plina, saopštilo je državno tužilaštvo. Do nesreće je došlo u subotu poslijepodne. Stanovnici dvije zgrade bili su žrtve eksplozije poslije koje je  buknuo požar.

Sedam osoba je primljeno u dvije bolnice. Tri su teško povrijeđene, među njima je dvogodišnje dijete i jedan petnaestogodišnjak. Tokom večeri u ruševinama je pronađen leš muškarca.

Identifikacija još nije obavljena. Načelnik opštine u kojoj se dogodila nesreća, rekao je za medije da je "najvjerojatnije riječ o nesretnom slučaju povezanom sa curenjem plina.

Da podsjetimo 22. marta 2016. Brisel je doživo najgore napade u svojoj istoriji u kojima su 32 osobe poginule a 320 je ranjeno u podzemnoj željeznici aerodrome u Briselu. Od tada su belgijske sigurnosne snage na oprezu i svaki incident izaziva veliko zanimanje medija.

 

(kurir.rs)

 

Ne propustite