FILIP (7) UMIRE OD RAKA I IMA SAMO JEDNU ŽELJU: Molim vas, sahranite me pored mame! (FOTO)

Svijet
FILIP (7) UMIRE OD RAKA I IMA SAMO JEDNU ŽELJU: Molim vas, sahranite me pored mame! (FOTO)
Filip Kvasni (7) dječak koji je neizlječivo bolestan provodi svoje posljednje dane u bolnici u Engleskoj.

Filip Kvasni (7) dječak koji je neizlječivo bolestan provodi svoje posljednje dane u bolnici u Engleskoj.

Od svoje druge godine Filip se borio s raznim bolestima, ali rak mu se nedavno potpuno proširio i metastazirao po čitavom tijelu. Filip kaže da sada ima samo jednu želju, da ga pokopaju pored majke u Poljskoj kako bi "mogla na nebu da se brine o njemu".

Ova priča, na koju niko nije ostao ravnodušan, obišla je svijet za kratko vrijeme. Svi žele da pomognu malom Filipu kao bi se vratio u domovinu. Ljekari kažu da mu poslije mukotrpnih terapija i operacija, na žalost nema spasa. Svi brinu o njemu i čine sve kako bi što manje patio, i dobije sve što poželi. Ali on je poželio samo jedno - da opet bude sa svojom mamom.

Filip živi u londonskoj bolnici otkad mu je dijagnostikovana leukemija u septembru prošle godine. Nijedna terapija nije bila djelotvorna, a rak se proširio na cijelo telo.

Njegov otac, Pjotr Kvsni (40) je skupio potreban novac kako bi sinu ispunio želju.

"Kaže mi da sam ja njegov anđeo ovdje, a da je mama anđeo na nebu. Ne znam koliko se on sjeća svoje majke jer je bio jako mali kad je preminula, ali bili smo na grobu, pričao je s njom. Ovo je jako stresno i grozno vrijeme za našu porodicu. Nisam nikada pomislio da ću morati da sahranim svoje dijete. Trebalo bi da bude obrnuto" priča neutješni otac.

"Njegova majka Agniška umrla je od raka 2011. godine, kada je Filip imao samo godinu dana. Sahranjena je  u selu Vadovice u Poljskoj. Tamo smo se i vjenčali. Filip želi da će joj se tamo pridruži" - priča otac koji je i sam bolestan. Boluje od dijabetesa, visokog pritiska i ima probleme s kičmom.

"Najgore od svega je što ne mogu da mu pomognem. Ne mogu ništa da uradim. Mogu samo da budem uz njega. Ne znamo koliko mu je još ostalo od života"- dodao je kroz suze otac.

 

(kurir.rs)

Ne propustite