KO JE BIO HARIS GODINJAK: Punio stupce crne hronike!

Crna hronika
KO JE BIO HARIS GODINJAK: Punio stupce crne hronike!
Na Godinjaka je pucao 24-godišnjak Fahro Kahriman Cova, koji se sam predao.

Haris Godinjak, koji je teško ranjen u pucnjavi na Mojmilu, koja se desila u srijedu preminuo rano jutros, potvrdila je Muamera Šehić, portparol UKCS.

Na Godinjaka je pucao 24-godišnjak Fahro Kahriman Cova, koji se sam predao, piše Dnevni avaz.

Inače, Godinjak je sarajevskoj policiji od ranije poznat, a veoma često je punio novinske stupce crne hronike.

U aprilu prije četiri godine, upravo na Mojmilu, Godinjak je učestvovao u pucnjavi u kojoj je teže ranjen Jasenko Jahić (38). S Godinjakom su, u trenutku pucnjave, tada bila još trojica mladića.

Prema izjavama očevidaca, noć prije pucnjave Godinjak i Jahić su se žestoko posvađali ispred jednog ugostiteljskog objekta, a nakon verbalnog konflikta uslijedio je i fizički.

Jedan od dvojice učesnika u svađi kod sebe je imao i nož. Prema izjavama očevidaca, tuča koja se dogodila noć prije pucnjave, je produkt netrpeljivosti Jahića i Godinjaka koja je trajala godinama.

Očevici su istakli kako se ovi problemi na Trgu Barcelone ponavljali iz dana u dan, i da su glavni kreatori - „lokalni momci“.

Prema informacijama koje smo tada prenijeli, do prvog obračuna došlo je još prije nekoliko mjeseci prije pucnjave u aprilu 2013. godine, kada je Godinjak ponio kalašnjikov i s njim „mahao“ ispred ugostiteljskog objekta „La Vita“. To je, inače, ugostiteljski objekt u koji je često svraćao Jahić.

Godinjak je, prema našim saznanjima, krajem 2014. godine izašao iz zatvora.

Haris je učestvovao i u incidentu 2011. godine kada je nožem nanio teške povrede Aldinu Smajkanu.

Službenici Treće Policijske uprave KS u maju 2011. ubrzo su uhapsili Godinjaka, nakon što se saznalo da je on 30. aprila, pola sata iza ponoći, u Olimpijskoj ulici u općini Novi Grad nožem nanio teške tjelesne povrede tada 20-godišnjem Smajkanu.

Godinjak je nakon kriminalističke obrade uz službeni izvještaj predan u nadležnost tužiocu Kantonalnoj tužilaštva u Sarajevu.

Nakon suđenja, prebačen je u zatvor iz kojeg je izašao krajem 2014. godine.

Ne propustite