OPĆINSKI SUD U SARAJEVU

Zukiću i ostalim uhapšenim u akciji 'Bosna' produžen pritvor za još dva mjeseca

Objavljeno:17.03.2017 - 10:41
A A A Times Arial

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o produženju pritvora Amiru Zukiću i ostalim uhapšenim u akciji "Bosna" za još dva mjeseca, potvrđeno je Feni iz tog suda.

Pritvor je produžen Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nedžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću.

Optužnica je u ovom predmetu podignuta i protiv Asima Sarajlića te Mirsada Kukića.

Prema optužnici Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje. Zukić se tereti i za krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja.

Esed Džananović se tereti za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, a Asim Sarajlić i Mirsad Kukić za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, dok je Seid Fazlagić optužen za krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela. 

Kako se u optužnici navodi, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić.

Prema tužbenim navodima, oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Usto, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su, kako se navodi, počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!