OPĆINSKI SUD U SARAJEVU

Zukiću i ostalim uhapšenim u akciji 'Bosna' produžen pritvor za još dva mjeseca

Objavljeno:17.03.2017 - 10:41
A A A Times Arial

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o produženju pritvora Amiru Zukiću i ostalim uhapšenim u akciji "Bosna" za još dva mjeseca, potvrđeno je Feni iz tog suda.

Pritvor je produžen Amiru Zukiću, Safetu Bibiću, Senadu i Nedžadu Traki, Ramizu Karavdiću, Esedu Džananoviću i Seidu Fazlagiću.

Optužnica je u ovom predmetu podignuta i protiv Asima Sarajlića te Mirsada Kukića.

Prema optužnici Amir Zukić, Safet Bibić, Nedžad Trako, Senad Trako i Ramiz Karavdić se terete za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonito posredovanje. Zukić se tereti i za krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja.

Esed Džananović se tereti za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, a Asim Sarajlić i Mirsad Kukić za krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, dok je Seid Fazlagić optužen za krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela. 

Kako se u optužnici navodi, Amir Zukić i Safet Bibić terete se da su u toku 2016. godine organizirali grupu kojoj su se pridružili Senad i Nedžad Trako te Ramiz Karavdić.

Prema tužbenim navodima, oni su kao članovi grupe pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u Elektroprivredu BiH, nakon čega je Amir Zukić koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića realizirao nezakonita zapošljavanja u ovo preduzeće.

Usto, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić terete se da su koristeći svoj položaj posredovali prilikom zapošljavanja, čime su, kako se navodi, počinili krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!