U BiH kolovoz suh, frekvencija vozila umjerenog intenziteta

Bosna i Hercegovina
U BiH kolovoz suh, frekvencija vozila umjerenog intenziteta
Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skreće se pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog radova na sanaciji klizišta jednom trakom saobraća se na autoputu A-1 dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na tim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Danas od 08.00 do 17.00 sati, najavljeni su radovi u tunelu “Karaula” na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, saobraćaj će se na navedenoj dionici odvijati usporeno, jednom trakom.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim prijelazima povremeno saobraća usporeno. Na ostalim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Ne propustite