Otkrivamo - VOŽD IZ LAKTAŠA TROŠI BOSANSKI NOVAC Samo za pranje skupocjenog voznog parka Dodik će potrošiti više nego ČETVEROČLANA porodica za CIJELU GODINU!

Tema sedmice
Otkrivamo - VOŽD IZ LAKTAŠA TROŠI BOSANSKI NOVAC Samo za pranje skupocjenog voznog parka Dodik će potrošiti više nego ČETVEROČLANA porodica za CIJELU GODINU!
Kako saznajemo, Dodik je upravo naručio nabavku usluga pranja vozila za njegov luksuzni vozni park, koji uključuje skupocjena vozila poput dva privatna i službena vozila Audija Q7 koji vrijede više od 200.000 KM

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik nastavlja nemilice trošiti novac poreznih obveznika države koju stalno negira i osporava zbog čega se našao na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

Naime, kako ekskluzivno otkriva portal Novi.ba, Dodikov kabinet je ovih dana raspisao tender za nabavku usluga koje, možda najbolje oslikavaju, bezobrazni i diktatorski karakter Dodikove vlasti u manjem bh. entitetu protiv koje opozicija očito nema snage da se izbori.

Kako saznajemo, Dodik je upravo naručio nabavku usluga pranja vozila za njegov luksuzni vozni park, koji uključuje skupocjena vozila poput dva privatna i službena vozila Audija Q7 koji vrijede više od 200.000 KM.

Samo za pranje tih vozila u Banja Luci, Dodik će potrošiti 15.500 KM bez poreza na dodanu vrijednost. Istovremeno, vozila će se prati u njegovoj privatnoj rezidenciji u Laktašima za šta će biti izdvojeno čak 7000 KM bez PDV-a.

Prema tome, Dodik će dnevno samo na pranje automobila trošiti više od 70 KM, daleko iznad iznosa koje i prosječna četveročlana porodica potroši na hranu za jedan dan. Prema ranijim istraživanja, njegov kabinet je prošle godine samo na vozni park potrošio skoro pola miliona KM javnih sredstava!

Ne propustite