HULIGANU 15 DANA PRITVORA: Maskiran uletio na teren sa željeznom šipkom i krenuo da udara sudiju

Fudbal
HULIGANU 15 DANA PRITVORA: Maskiran uletio na teren sa željeznom šipkom i krenuo da udara sudiju
Inače, nakon kriminalističke obrade, splitska policija tereti ga za četiri prekršaja, od čega tri po Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim borilištima, te jedan zbog narušavanja javnog reda i mira

Sudac splitskog Prekršajnog suda odredio je 15-dnevni pritvor maskiranom huliganu (22) koji je prekinuo subotnji derbi Hajduka i Rijeke. Pritvor mu je određen zbog mogućnosti ponavljanja djela, prenosi 24sata.hr.

Inače, nakon kriminalističke obrade, splitska policija tereti ga za četiri prekršaja, od čega tri po Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim borilištima, te jedan zbog narušavanja javnog reda i mira.

Terete ga zbog neovlaštenog ulaska u prostor koji nije predviđen za gledaoce, jer je bio maskiran, što je također prekršaj po spomenutom zakonu, zbog metalne šipke koju je pokupio na tartan stazi, a koja je okarakterizirana kao predmet pogodan za napad, zbog zatrčavanja prema službenim osobama što se karakterizira kao drsko ponašanje, te narušavanje javnog reda i mira.

Huligan je prenoćio u splitskoj policiji, a u nedjelju ujutro odveden je prekršajnom sucu koji mu je odredio petnaestodnevni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja djela.

Podsjetimo, maskirani huligan preskočio je ogradu na sjevernoj tribini, ušao na tartan stazu, pokupio vatrogasnu šipku za skupljanje pirotehničkih sredstava, ušao na teren s njom u ruci i zatrčao se prema sucu utakmice. Redari su ga blijedo gledali, a policija je stigla tek za minutu i pol.

Ne propustite