Novak progovorio o svojoj kilaži i brutalno odgovorio onima koji su ga nazvali kosturom

Druga strana sporta
Novak progovorio o svojoj kilaži i brutalno odgovorio onima koji su ga nazvali kosturom
Jedna fotografija, na kojoj je Novak bez majice u Akapulku, poslužila je pojedinim medijima za serijal tekstova u kome su Novaka opisivali kao kostura i nikad mršavijeg, te to ocjenjivali kao ključni faktor njegovih lošijih igara u odnosu na dio sezone kada je dominirao.

Jedna fotografija, na kojoj je Novak bez majice u Akapulku,  poslužila je pojedinim medijima za serijal tekstova u kome su Novaka opisivali kao kostura i nikad mršavijeg, te to ocjenjivali kao ključni faktor njegovih lošijih igara u odnosu na dio sezone kada je dominirao.

Novaku je predočeno pred Indijan Vels da ga mnogi smatraju mršavim i da je to jedan od faktora njegovih loših igara.

– Bio sam čak i mršaviji nego što sam sada. Ne mjerim se toliko često. Imao sam manju kilažu recimo krajem prošle sezone nego sada. To zna da da ide gore-dole - rekao je Đoković na konferenciji pred početak Indijan Velsa.

– Ali, osjećam se dobro ovog momenta. Imam dovoljno snage, moći i kombinaciju balansa i dinamike, snage i moći, što je važno na terenu, jer ovaj sport zahtjeva da budete dobri u fizičkim elementima vašeg tijela.

Drugi teniser svijeta je napravio i šalu na tu temu, povezanu s metaforom koja se često koristi.

– Mnogo je lakše za vuka koji ide ka vrhu planine. Nije lako, ali on je gladniji nego vuk koji stoji na brdu. Pretposavljam da sam ja vuk koji se sada penje. I mnogo sam gladan – nasmijao se Đoković.

– Ako nisam gladan da uspijem u ovom sportu, ne bih više sjedio ovde i pričao sa vama, niti igrao ovaj turnir. Ostvario sam mnogo toga u karijeri, i očigledno sam veoma zadovoljan time. Mogu komotno da kažem danas nema potrebe da više igram, bilo je dovoljno. Ali, ja nastavljam, jer u sebi imam taj pogon koji me pokreće. Dokle god to postoji, ja ću nastaviti da igram – zaključio je Novak Đoković, piše "Telegraf".

Ne propustite