Snimak skrivan od javnost: Evo kako je ubijen Željko Ražnjatović Arkan

Show
Snimak skrivan od javnost:  Evo kako je ubijen Željko Ražnjatović Arkan
Prošlo je 17 godina, a ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dalje je misterija, jer se još uvijek ne zna ko pravi nalogodavac likvidacije ovog kriminalca.


Prošlo je 17 godina, a ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dalje je misterija, jer se još uvijek ne zna ko pravi nalogodavac likvidacije ovog kriminalca.

Tog 15. januara 2000. godine ispred beogradskog hotela “Interkontinental”, današnje Crown Plaze”, oko 17 sati stala su dva automobila. Iz opela Kalibre izišli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji, piše Kurir.

Iz drugog vozila, golfa, izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Pegla je ostao na parkingu, dok su ova trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. U holu hotela bila je neviđena gužva. Arkan je sjedio u separeu nedaleko od recepcije. U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i tjelohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

Dok su sestre u pratnji Mateovića obilazile butike, Arkan je sa društvom sjedio u holu. Nekoliko minuta poslije 17 sati, prišli su im Gagi i Miki.

Rukovali su se sa Arkanom, izljubili sa Mandom i krenuli ka stepeništu koje je vodilo ka hotelskim salama za banket. Gavrić je sjeo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu.

Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99″. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak. Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe. Policija je na lice mjesta došla brzo, ali ne i hitna pomoć.

Arkan je BMW-om prebačen u Uregentni centar, gdje je i zvanično proglašen mrtvim.

Ne propustite