Čudo se upravo desilo: Barca sa nevjerovatnim rezultatom prošla dalje!

Fudbal
Čudo se upravo desilo: Barca sa nevjerovatnim rezultatom prošla dalje!
Fudbaleri Barcelone savladali su večeras PSG (6:1) u revanš meču osmine finala Lige prvaka, ali francuski tim slavi plasman u naredni krug.

U samom finišu prvog poluvremena Barcelona je udvostručila svoju prednost autogolom Kurzawe što je unijelo nemir među redove pariške ekipe. Domaći tim je u petoj minuti nastavka postigao i treći gol kada je Messi pogodio iz penala i činilo se da je Barcelona na korak od čuda. 

No, nakon trećeg primljenog gola PSG je zaigrao dosta otvorenije što im se isplatilo u 62. minuti kada je Edinson Cavani smanjio na 3:1 i svi su pomislili da je ovaj meč završen. Ipak, u samom finišu utakmice vidjeli smo novu dramu kada je Barca postigla dva gola. 

Prvo je u 88. minuti Neymar spektakularnim golom pogodio za 4:1, a dvije minute kasnije isti igrač je postigao gol za 5:1 i tako Barcu doveo ponovo na korak od čuda. Kataloncima je bio dovoljan još jedan gol što su ostvarili u posljednjoj minuti kada je Sergi Roberto postigao gol za nevjerovatno čudo Katalonaca. Ovo se rijeto viđa u fudbalu! 

 

 

Ne propustite