SRAMNA ODBRANA: Vladica se ne sjeća da je silovao Anđelu (3)!

Region
SRAMNA ODBRANA: Vladica se ne sjeća da je silovao Anđelu (3)!
Brutalnu smrt Anđele Stefanović (3) zločinac je pokušao da opravda pijanstvom i nesretnim slučajem, dok je silovanje, uprkos dokazima, ponovo negirao.

Brutalnu smrt Anđele Stefanović (3) zločinac je pokušao da opravda pijanstvom i nesretnim slučajem, dok je silovanje, uprkos dokazima, ponovo negirao.

- Popio sam skoro četiri litra špricera i oko 200 grama rakije. Bio sam pijan i ne sjećam se da sam silovao malu Anđelu. Nosio sam je na ramenima sa rođendanskog slavlja. Dok smo prolazili pored kamene ograde napuštene kuće, skliznula mi je s ramena i udarila glavom o zid. Bila je sva oblivena krvlju. Uplašio sam se i odnio je van sela. Potom sam se vratio, oprao krv i čekao policiju.

Ovim riječima jučer je započeo da iznosi odbranu pred Višim sudom u Zaječaru Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnica, koji je optužen za tri monstruozna zločina - silovanje i ubistvo trogodišnje Anđele Stefanović, kao i ubistvo komšinice Dragane Stanković (47).

Optužbe da je nemoćno dijete odveo sa proslave rođendana, a potom silovao i ubio izvan sela, Rajković je pokušao da opravda pijanstvom i nesretnim slučajem.

- Vrištala je, pa sam joj rukama pritiskao usta i stezao po grudima. Ne sjećam se da sam je silovao. Možda sam je povrijedio rukom koju sam joj gurao u međunožje - dodao je Rajković.

 Na pitanje otkud na njegovom donjem vešu tragovi sperme, Rajković je rekao da ne zna, tvrdeći da mu je priznanje monstruoznih zločina nad djetetom policija iznudila batinama.

gnlktkqturbxy9imdc0nju0zmu4ztlmyjg0ogq3zmvjntu2mtu0ntc2my5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

O optužbama koje se odnose na ubistvo komšinice Dragane Stanković zločinac se nije dvoumio ni trenutak.

- Priznao sam ubistvo. Dugovao sam joj 3.000 eura i ona me je stalno maltretirala. Te večeri me je pozvala u svoje dvorište, gdje smo se posvađali. Prijetila mi je policijom i izvršiteljima. Uhvatio sam je za gušu i stezao, a potom čekićem udario u glavu. Zatim sam je umotao u jorgan i bacio u Timok - bez trunke kajanja ispričao je svirepi ubica.

 

Podržao ga otac

Da je bio navodna žrtva komšinice, potvrdio je i otac ubice Nebojša Rajković, koji je potom i kazao da vjeruje sinu da nije počinio gnusan zločin nad djetetom. On je pokušao da sakrije od sudskog vijeća da je u trenutku potrage za djetetom pozvao telefonom sina, ali da se on nije javljao.

- Zvao si ga dok si stajao pored mene i nudio mi telefon da ga čujem - kazao je ujak djevojčice.

Rajković je odgovorio da se toga ne sjeća, iako je po selu pričao da je preko telefona čuo djetetov vrisak.


SVJEDOCI MU NE VJERUJU

Većina svjedoka na jučerašnjem pretresu potvrdila je da se Vladica igrao s djecom na rođendanu, kao i da je konzumirao alkohol. Međutim, niko od saslušanih ne smatra da je bio toliko pijan da se ne sjeća da je počinio zločin. Nastavak suđenja zakazan je za 29. mart.

 

(kurir.rs)

Ne propustite