MONSTRUM IZ VRATARNICE OPET PROMIJENIO PRIČU: Jesam ubio malu Anđeliju, ali SLUČAJNO!

Region
MONSTRUM IZ VRATARNICE OPET PROMIJENIO PRIČU: Jesam ubio malu Anđeliju, ali SLUČAJNO!
Vladica Rajković (28) se pravdao u sudu da je malu Anđeliju Stefanović (3) nosio na ramenima i da je slučajno udarila glavom o zid iako svi dokazi ukazuju da joj je smrskao glavu i zvjerski silovao.

Vladica Rajković (28) se pravdao u sudu da je malu Anđeliju Stefanović (3) nosio na ramenima i da je slučajno udarila glavom o zid iako svi dokazi ukazuju da joj je smrskao glavu i zvjerski silovao.

Vladica Rajković (28) iz Vratarnice kazao je juče u Višem sudu u Zaječaru da je u julu prošle godine slučajno ubio malu Anđeliju Stefanović (3) iz komšiluka, iako svi dokazi nesumljivo ukazuju da ju je zvjerski silovao i smrskao joj lobanju!

Susret sa svirepim ubicom najteže je pao Anđelijinoj majci Danijeli Stefanović.
- Kad sam ga pogledala u oči, smučilo mi se, u trenutku sam se preznojila. Zateturala sam se i pala bih da me nisu izveli iz sudnice. Htela sam da mu pljunem u lice kad sam čula kako bezobzirno laže. Za njega je jedina kazna doživotna robija - rekla je Danijela.
Monstrum je sa zastrašujućom mirnoćom promijenio iskaz koji je nedavno dao na pripremnom ročištu, kad je kazao da nije kriv i da mu je policija prošle godine u julu, poslije hapšenja, batinama iznudila priznanje.

Tad se saznalo i da je mjesec dana prije toga ubio i bivšu djevojku Draganu Stanković.
-  Želim da priznam oba dela, ali ne onako kako je u optužnici navedeno. Priznajem da sam ubio Draganu Stanković jer me je maltretirala, tvrdeći da joj dugujem 3.000 evra, a kada je reč o Anđeliji, nije bilo baš onako kako stoji u optužnici - pričao je Rajković.

On je kazao da je Draganu ubio tokom svađe.
- Odvojila me je od društva dok sam pio pivo i odvukla u svoje dvorište, gde mi je pretila policijom i izvršiteljima. Pre toga sam od oca pozajmio 2.000 evra i vratio joj, a ona me je i dalje primoravala da radim sve poslove kod nje kako bi naplatila dug. Kad smo se posvađali u dvorištu, zgrabio sam je za gušu i udario čekićem u glavu. Onda sam je umotao u jorgan i kolicima odvezao do Timoka i bacio u reku - ispričao je Rajković.

Zločin nad nesrećnom Anđelijom 3. jula 2016. pokušao je da opravda pijanstvom i nesrećnim slučajem.
- Popio sam na krštenju deteta mog brata skoro četiri litra špricera i nekoliko rakija. Bio sam veseo, igrao sam se s decom, slikao se i nosio ih na krkače. Tako sam u sumrak poneo i Anđeliju prema autobuskoj stanici. Bila mi je na krkače kad sam se spotakao, a ona je pala i udarila glavom o kamenu ogradu neke napuštene kuće - kazao je Rajković.

Anđelija je, prema njegovim riječima, bila mrtva i oblivena krvlju.
- Uplašio sam se i odneo je van sela. Ne sećam se da sam je silovao. Možda sam je povredio dok sam joj gurao ruku u međunožje, možda sam joj stavljao šaku na usta i stezao po telu, ali ne znam zašto, ne sećam se šta sam radio. Ne verujem da sam je silovao - ispričao je Vladica.

Njegov otac Nebojša Rajković kazao je da ne zna šta je bilo Vladici te večeri.
- Bio je uvek miran, vredan, primeran... Ta Dragana ga je iskorišćavala, maltretirala i izmišljala dug. Na krštenju mog unuka bio je veseo. Znam da je pio, ali mislim da nije bio pijan. Kad su svi počeli da traže Anđeliju, pozvao sam Vladicu telefonom, ali se nije javljao - rekao je Nebojša,prenosi Informer.

Advokat Maja Atanasković, koja zastupa porodicu ubijene Anđelije, kazala je, između ostalog, da su na donjem vešu ubice pronađeni tragovi sperme, na šta je Vladica rekao da se te noći, kad je ostavio Anđeliju u polju, vratio kući, pa se okupao hladnom vodom da spere krv sa sebe i odjeće i da ne zna otkud takvi tragovi.

Atanaskovićeva, koju je Fondacija "Tijana Jurić" angažovala da zastupa Stefanoviće, istakla je da svi dokazi nedvosmisleno ukazuju da je Rajković svirepo ubio djevojčicu, smrskavši joj glavu kamenom, nakon čega ju je silovao i rasporio međunožje. 

Ne propustite