Mjesecima su me brutalno silovali i mlatili

Svijet
 Mjesecima su me brutalno silovali i mlatili
Djevojku (17) su ISIL-ovci razdvojili od obitelji i zarobili.

Djevojku (17) su ISIL-ovci razdvojili od obitelji i zarobili. Nakon mjeseci svakodnevnog zlostavljanja uspjela je pobjeći. Sad završava školu u Njemačkoj i nada se da će istjerati pravdu


Iranka Dalal nije s obitelji uspjela pobjeći iz grada Hardana kada su vlast preuzeli ISIL-ovci. U bijegu su ih ulovili džihadisti i razdvojili muške i ženske članove obitelji. Dalalinog 9-godišnjeg brata su zarobili i pretvorili u dijete vojnika. Ženama su ISIL-ovci oduzeli sve stvari. Starije su prisilili na rad u kućama, a mlađe rasporedili po gradovima pod kontrolom ISIL-a. 

Dalal je završila u kući džihadističkog zapovjednika kojeg je znala samo pod imenom 'Nasr'. Tamo je bila zarobljena pet mjeseci. 

- Svakog dana tjerali su me da se molim od tri ujutro. Pet puta na dan. Bila sam zadužena za rad po kući, za doručak, večeru, morala sam čistiti apartman i naučiti napamet stih iz Kurana. Za to sam imala jako malo vremena, a ako nisam znala izrecitirati stih kad je on to htio, prebio bi me i ponižavao - prisjetila se Dalal, prenosi Independent. 

Nasr ju je redovito silovao i zlostavljao, a 17-godišnju Dalal tukla je i njegova ljubomorna supruga. Kad je njezin zlostavljač poginuo u borbi, završila je kod drugog ISIL-ovca i tako redom. S jednim monstrumom je zatrudnjela, drugi ju je natjerao da pobaci. Njezina se muka nakon toga odužila na još devet mjeseci, kod devet različitih džihadista. Posljednji se htio iskupiti za zla koja je napravio pa ju je odlučio vratiti obitelji. U južnom Iraku predao ju je šijitima. 

U gradu Dohuku pronašla je svog oca živog i počela volontirati za Njemačko međunarodno društvo za ljudska prava.

Dalal je sada u Njemačkoj gdje je završila s više od 1000 preživjelih jezidskih žena. Još uvijek se oporavlja od trauma, ali završava školu i nada se da će ostvariti san i biti odvjetnica. 

O svom životu napisala je i knjigu 'I Remain a Daughter of the Light' pod pseudonimom Shirin i aktivno se zalaže za to da se ISIL-ovcima sudi na Međunarodnom sudu. 

ISIL-ovci su ubili najmanje jednog brata, majku su joj odveli u Siriju, a sudbinu jedne sestre još ne zna. Tijela od više od 500 stanovnika njezinog sela pronašli su u masovnim grobnicama. Teroristi još drže oko 3500 Jezida, uglavnom žena i djece.

Ne propustite