ŠIROKI BRIJEG: Vozač od ratnog zločinca Mladena Naletilića Tute ubio se hicem iz pištolja

Crna hronika
ŠIROKI BRIJEG: Vozač od ratnog zločinca Mladena Naletilića Tute ubio se hicem iz pištolja
Odmah po prijavi o ovom slučaju, na lice mjesta upućene su policija i ekipa Hitne pomoći, čiji je ljekar samo mogao konstatirati smrt, a više informacija bit će poznato nakon uviđaja te obdukcije koju je naložio dežurni kantonalni tužilac

Leš Zorana M. (55) pronađen je jučer poslijepodne na lokalitetu Borak u općini Široki Brijeg. Iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona pretpostavljaju da se Zoran M. ubio hicem iz pištolja

Pištolj je pronađen kraj njegovog tijela, a do Borka se dovezao svojim automobilom, prenosi Avaz.

Odmah po prijavi o ovom slučaju, na lice mjesta upućene su policija i ekipa Hitne pomoći, čiji je ljekar samo mogao konstatirati smrt, a više informacija bit će poznato nakon uviđaja te obdukcije koju je naložio dežurni kantonalni tužilac.

Razlozi zbog kojih je Zoran M. digao ruku na sebe jučer nisu bili poznati, kao ni to je li u njegovom vozilu, eventualno, pronađeno oproštajno pismo.

Prema neslužbenim informacijama, Zoran M. bio je vozač ratnog zločinca Mladena Naletilića Tute.

Tuta je pred Haškim tribunalom osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, kršenja ratnog prava i običaja te teških povreda Ženevskih konvencija protiv Bošnjaka na području Mostara i Jablanice tokom hrvatsko-bošnjačkog sukoba 1993. i 1994.

Ne propustite