FILIP VUJANOVIĆ: Sud treba dati stav na zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije

Aktuelno
FILIP VUJANOVIĆ: Sud treba dati stav na zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije
Da sam to pitanje komentirao prije podnošenja zahtjeva ostao bih pri tome, ali nakon što je to pitanje tretirano kao proceduralno mislim da sam dužan da to sada ne komentiram - stav je crnogorskog predsjednika

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je danas u Sarajevu da bi trebalo ostaviti Međunarodnom sudu pravde da radi svoj posao kada je u pitanju podnošenje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u predmetu BiH protiv Srbije.

Podsjetio je da je nepotrebno u ovoj fazi komentirati to pitanje jer još se razmatra, kaže Vujanović, pitanje da li je Sakib Softić ovlašteni agent BiH u tom sudu.

- Da sam to pitanje komentirao prije podnošenja zahtjeva ostao bih pri tome, ali nakon što je to pitanje tretirano kao proceduralno mislim da sam dužan da to sada ne komentiram - stav je crnogorskog predsjednika.

Podvukao je da zemlje regiona u odnosu na događaje iz prošlosti imaju različita mišljenja, ali to ne bi trebalo narušiti sadašnje odnose i zajedničku prosperitetnu budućnost.

- Moramo se navići da živimo s različitim viđenjima nekih događaja iz prošlosti, ali i navići se na to da oni ne smiju ugrožavati sadašnje i buduće odnose. Koegzistencija različitosti u odnosu na isto za ovaj region je nužna - kazao je Vujanović.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti Bosni i Hercegovini u okviru koje će se susresti s brojnim bh. dužnosnicima.

 

 

 

 

 

 

Ne propustite