Momak brutalno pretukao tinejdžericu, a odluka tužioca je sramotna

Region
Momak brutalno pretukao tinejdžericu, a odluka tužioca je sramotna
Jovanu Milosavljević (18) iz Despotovca pretukao je njen momak Radovan K. (21).

Jovanu Milosavljević (18) iz Despotovca pretukao je njen momak Radovan K. (21). Međutim, Osnovno tužilaštvo u ovom gradu je na osnovu ljekarske dokumentacije to djelo kvalifikovalo kao prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, te odbacilo krivičnu odgovornosti.
Oni su bili u vezi šest mjeseci, a Jovana je batine dobila poslije proslave punoljetstva njihovog zajedničkog rođaka u noći između 14. i 15. januara.

- Radovan je sve vrijeme bio u šanku i pio je, poslije smo otišli zajedno kod drugara. Nije mu bilo dobro, pa smo izašli napolje. Bilo mu je muka. Sjeli smo ispred zgrade, odjednom je ustao i krenuo da me napada da ga varam. Krenuo je da me udara. Sjeo je na mene, držao mi ruku na ustima i u isto vrijeme i udarao. Ispitivao me je sa kim ga varam. Pošto od mene odgovora nije bilo, on me je udarao sve jače. Onda me je oborio na pod i počeo da me šutira. Kada se na trenutak smirio, molila sam ga da me pusti da pozovem babu ili oca, navodno da se oprostim od njih. On mi je rekao: „Jesi svjesna da ćeš sada da umreš? A znaš šta je najgore? Poslije toga ću ubiti i sebe“ - prisjeća se Jovana.

Iako je pokušala da pobjegne, nasilnik ju je ponovo sustigao, oborio na pod i šutirao u noge, glavu, stomak, leđa... Od siledžije je spasio rođak koji je naišao. Nesrećna Jovana je otišla 17. januara sa ljekarskim izvještajem u policiju. Predala je i svoje fotografije sa modricama i njihovu prepisku u kojoj joj se Radovan izvinjava za batine.

A zbog formalnosti ishod je još strašniji.

- Ne postoji prijava, već samo njeno obavještenje o događaju. U slučaju se ne stiču obilježja krivičnog djela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već se događaj može kvalifikovati kao lake tjelesne povrede imajući u vidi izvještaj ljekara, što se goni po privatnoj tužbi - navelo je tužilaštvo, obrazlažući šokantnu odluku.

Plašila se zbog hranitelja

Jovana kaže da slučaj nije odmah prijavila policiju „jer je u hraniteljskoj porodici i plašila se da je Centar za socijalni rad ne udalji iz opštine i ne premjesti u neku drugu porodicu“.

Socijalna radnica Gordana Dobrosavljević ističe da je Jovana dobra i vrijedna djevojka, kao i da nikada nije pravila probleme. Ona kaže da se „djevojka uplašila i zbunila poslije događaja, ali da se uz pomoć socijalnih radnika javila ljekaru i podnijela prijavu policiji“, te da se nadaju boljem ishodu.

(blic.rs)

Ne propustite