POLITIČKI OBRAČUN Goran Salihović: Tužit ću Dragana Mektića zbog klevete i laži

Aktuelno
 POLITIČKI OBRAČUN Goran Salihović: Tužit ću Dragana Mektića zbog klevete i laži
Jednostavno ne znam šta više hoće, a napadi su mu takvi da urušava cijeli sistem i najbolje mu je da se bavi svojim poslom. Tužit ću ga za klevetu, a VSTV mora reagirati i stati u odbranu tužilaca i sudija od napada koji su neprimjereni, kazao je Salihović.

Suspendirani glavni tužilac Tužilastva BiH Goran Salihović poručio je da će tužiti ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog klevete.

On je to izjavio uoči jutrošnjeg ročišta pred Prvostepenom disciplinskom komisijom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV).

"Ništa ne krijemo, ali moramo reagirati na izjave Dragana Mektića koji je bolestan. On iznosi laži, neistine i uvrede, bukvalno ruši ovaj sistem. Krenuo je od Tužilaštva BiH, želi biti ministar, policajac, a možda i predsjednik države. Jednostavno ne znam šta više hoće, a napadi su mu takvi da urušava cijeli sistem i najbolje mu je da se bavi svojim poslom. Tužit ću ga za klevetu, a VSTV mora reagirati i stati u odbranu tužilaca i sudija od napada koji su neprimjereni", kazao je Salihović.

Kazao je kako je Mektić izgubio sve kriterije i da se okomio na mnogo ljudi. "Mektić vrijeđa Izetbegovića, Dodika, sve redom, a evo sada i mene. Najbolje je da se bavi svojim poslom", izjavio je Salihović.

 

Ne propustite