UZEO 600 EURA MITA: Uhapšen direktor šumskog gazdinstva Konjuh Reuf Avdibašić

Crna hronika
UZEO 600 EURA MITA: Uhapšen direktor šumskog gazdinstva Konjuh Reuf Avdibašić
Avdibašić je i ranije bio povezan sa sličnim radnjama, zbog kojih je i krivično prijavljivan. Saznaje se, on je od S.H. koji je vlasnik jedne pilane u Kladnju, uzeo mito od 600 eura. Nakon toga su obojica uhapšeni.

Pripadnici MUP-a TK uhapsili su danas u Kladnju dvije osobe koje se sumnjiče za krivična djela primanje mita. Riječ je o R. A. iz Kladnja (61) i S. H. (40) iz Gračanice.

- Na osnovu operativnih saznanja i prikupljenih informacija pripadnici MUP-a TK, Odjeljenja za organizovani kriminal, po nalogu Tužilaštva TK oko 14 sati slobode su lišili dva lica. Riječ je o R. A. iz Kladanja i S. H. iz Gračanice. Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo primanje dara i koristi, kao i krivično djelo davanje dara i koristi-kazao je Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Kako se nezvanično saznaje, jedan od uhapšenih je Reuf Avdibašić, direktor šumskog gazdinstva Lukavcu. On je i ranije bio povezan sa sličnim radnjama, zbog kojih je i krivično prijavljivan.

Saznaje se, on je od S.H. koji je vlasnik jedne pilane u Kladnju, uzeo mito od 600 eura. Nakon toga su obojica uhapšeni.

Ne propustite