PLJAČKA KAO IZ AKCIONIH FILMOVA: Pucali po policiji, ranili policajca i pobjegli vozilom kojeg su zapalili

Crna hronika
PLJAČKA KAO IZ AKCIONIH FILMOVA: Pucali po policiji, ranili policajca i pobjegli vozilom kojeg su zapalili
Iz MUP-a su rekli da je jutros oko 7.30 sati zaprimljena dojava o pljački banke i da su odmah na mjesto događaja upućene policijske snage

U oružanoj pljački Intesa San Paolo banke u Titovoj ulici u Drvaru tokom vatrenog obračuna ranjen je jedan policijski službenik, potvrđeno je za portal Novi.ba iz MUP-a Kantona 10.

Iz MUP-a su rekli da je jutros oko 7.30 sati zaprimljena dojava o pljački i da su odmah na mjesto događaja upućene policijske snage.

- Nepoznate osobe su odmah po dolasku policijskih snaga, koristile vatreno oružije pri tome ranivši jednoj policajca. Oni su sjeli u automobil Audi i uputili se u nepoznatom pravcu. Malo poslije, operativnim radom pronađeno je zapaljeno motorno vozilo, na prevoju Oštrelj između Drvara i Bosanskog Petrovca – kazali su nam u MUP-u Kantona 10.

Precizirali da je trenutno uviđaj na mjestu pljačke i da će biti napravljen uviđaj na motornom vozilu.

- Policijski službenik je, nakon ukazanje ljekarske pomoći u Domu zdravlja u Drvaru, prebačen u Kantonalnu bolnicu u Livnu. O kojim povredama se radi trenutno još nemamo informacija, u toku dana bit će sigurno više informacija – dodaju iz MUP-a.

Ne propustite