Trumpova "čelična zvijer" od 1,4 MILIONA EURA: Otporna na bombe, sadrži topove i vrećice s krvlju, a prozor se otvara samo u jednom slučaju (VIDEO)

Zanimljivosti
Trumpova "čelična zvijer" od 1,4 MILIONA EURA:  Otporna na bombe, sadrži topove i vrećice s krvlju, a prozor se otvara samo u jednom slučaju (VIDEO)
Zvanično vozilo američkog predsjednika trenutno prolazi kroz završne testove prije nego što bude dostavljeno u Bijelu kuću.

Zvanično vozilo američkog predsjednika trenutno prolazi kroz završne testove prije nego što bude dostavljeno u Bijelu kuću. 

Limuzina je duža od dva velika terenska vozila i za sada će ostati u bijeloj i crnoj boji. 

Limuzina od 1,4 miliona eura je deo flote od 12 vozila koja su koštala sveukupno 17,5 miliona eura i ubedljivo je najsigurniji automobil na svijetu, kao što i priliči predsjedniku SAD.

“Zvijer” je teška osam tona i ima 20 centimetara debela čelična vrata teška isto kao i kod Boinga 757, i zapečaćena su da izdrže biološke i hemijske napade.

Prednje vjetrobransko staklo može da izdrži probijanje oklopnih metaka, a karoserija je urađena kao kod vojnih vozila i debljine je 5 centimetara. Donji dio je ojačan i može da izdrži bombe na putu, a rezervoar za gorivo je otporan na eksploziju.

Bočni prozor vozača može da se otvori samo u slučaju kada treba da se plati putarina, a u prtljažniku su uzorci krvi predsjednika u slučaju da bude potrebna hitna transfuzija.

Također, u njemu se nalaze i puške u slučaju da izbije napad, a u prtljažniku se nalazi i sistem sa kiseonikom u slučaju hemijskog napada. 

Pogledajte kako ovo vozilo izgleda. 

 

Ne propustite