NAPADAČ DINAMA: Armin Hodžić razbio Split sa četiri pogotka i na najbolji način čestitao Dan nezavisnosti BiH (VIDEO)

Fudbal
NAPADAČ DINAMA: Armin Hodžić razbio Split sa četiri pogotka i na najbolji način čestitao Dan nezavisnosti BiH (VIDEO)
Ekipa, koju sa klupe predvodi bivši reprezentativac BiH Bruno Akrapović, praktično je već u prvom meču riješila prolaz u finale i ostaje je joj da odigra još 90 minuta u Splitu

Dinamo Zagreb je u prvoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske pobijedio RNK Split rezultatom 6:0, a ovaj meč najviše se će pamtiti reprezentativac Bosne i Hercegovine, Armin Hodžić koji je postigao čak četiri pogotka.

Ekipa, koju sa klupe predvodi bivši reprezentativac BiH Bruno Akrapović, praktično je već u prvom meču riješila prolaz u finale i ostaje je joj da odigra još 90 minuta u Splitu.

Hodžić je doslovno uništio Splićane i na najbolji način Bosni i Hercegovini i njenim građanima čestitao Dan nezavisnosti.

Dinamo je poveo golom Ante Ćorića u 26. minuti, zatim je Hodžić pogađao u 37., 51. i 66. minuti, a na 5:0 povisio je Ćorić drugim golom u 78. minuti. Hodžić je u 80. minuti izborio penal, te je sam pucao s bijele tačke za svoj četvrti i Dinamov šesti pogodak. U Splitu ni oni najveći pesimisti nisu očekivali ovako loš dan na Maksimiru.

Ne propustite