LAKTAŠI: Skočio kroz prozor policijske stanice i povrijedio se

Crna hronika
LAKTAŠI: Skočio kroz prozor policijske stanice i povrijedio se
Policijski službenici nisu primjenjivali sredstva prinude prema ovoj osobi, koja nije bila lišavana slobode, već se, zajedno s još jednom osobom, uredno odazvala po uručenom pozivu

Mladić iz Laktaša bez povoda je, 27.februara, iskočilo kroz prozor službenih prostorija Policijske stanice Laktaši, gdje je bio pozvan radi ispitivanja na okolnosti izvršenja više krivičnih djela krađa izvršenih na području te općine, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednost Banja Luka.

Policijski službenici, kako se dodaje, nisu primjenjivali sredstva prinude prema ovoj osobi, koja nije bila lišavana slobode, već se, zajedno s još jednom osobom, uredno odazvala po uručenom pozivu.

Nakon što je mladić iznenada iskočio kroz prozor, policijsku službenici su odmah ukazali prvu pomoć povrijeđenom do dolaska pripadnika službe hitne pomoći Laktaši, nakon čega je on prevezen i zbrinut u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske.

Mladić je iskočio kroz prozor hodnika u vrijeme dok su policijski službenici ispitivali drugog osumnjičenog. O svemu je upoznat i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se izvrši uviđaj na mjestu samopovređivanja mladića, jer u konkretnim slučaju nema elemenata krivičnog djela te da se dostavi izvještaj.

Također, o svim činjenicama upoznata je i Jedinica za profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova RS, navoe iz policije.


 

Ne propustite