BRITANSKI MEDIJI UDARILI NA HRVATSKU: Oni su zarobljeni u 1990-im, ovdje nema turizma

Region
BRITANSKI MEDIJI UDARILI NA HRVATSKU: Oni su zarobljeni u 1990-im, ovdje nema turizma
Kao popularna turistička destinacija, Hrvatska je često zvijezda velikih stranica koje hvale prirodne ljepote, okolinu, smještaj i uopće sve što ima veze s turizmom

Kao popularna turistička destinacija, Hrvatska je često zvijezda velikih stranica koje hvale prirodne ljepote, okolinu, smještaj i uopće sve što ima veze s turizmom.

Britanski Telegraf je, međutim, jučer objavio članak koji je sušta suprotnost, a tako je i naslovljen: "Hrvatska kakvu vam ne pokazuju u turističkim brošurama".

Dopisnik britanskog lista iz Rovinja je krenuo prema Plitvicama autobusom.

Kako smo se odmicali od obale, izgled sela je počeo da se mijenja. Svako sljedeće selo izgledalo je sve negostoljubivije. Na kraju smo stigli do malog grada. Saobraćajna gužva učinila je vožnju sporom pa smo mogli da posmatramo okolinu - piše dopisnik Telegrafa.

Mjesto je izgledalo kao da je zarobljeno u devedesetima. Betonske sive kuće se urušavaju - snažan kontrast rovinjskom mozaiku zgrada raznih boja - piše autor članka.

"Mnoge kuće na ulici išarane su rupama od metaka", piše britanski gost koji dodaje da je u jednoj ulici vidio ostatke uništenog tenka.

"Brutalan podsjetnik na hrvatsku historiju. Tenk se raspadao, baš kao i grad u koji sam došao", dodaje.

"Iza sebe sam čuo šapat: 'Ovdje nema turizma'. Okrenuo sam se i vidio starijeg čoveka s bijelom bradom kako zuri u mene. 'Nikad se nisu oporavili od rata. Ovo je Hrvatska koju mnogi ne vide'", riječi su drugog putnika iz autobusa, prenosi britanski novinar.

Ne propustite