POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ: Audijem se zabio u stub ulične rasvjete u blizini kuće Halida Muslimovića

Crna hronika
POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ: Audijem se zabio u stub ulične rasvjete u blizini kuće Halida Muslimovića
Okolonosti pod kojim je Audi udario u stub za sada su nepoznate, ali se nezvanično saznaje da je alkotestiranjem vozaču izmjereno 1,4 promila alkohola u krvi

Foto: Dnevni avaz

Vozač Audija M.Đ. (55) iz Brezičana kod Prijedora zabio se večeras oko 18 i 20 sati u stub ulične rasvjete koje se nalazi na "ostrvu“, na magistralnom putu Prijedor - Bosanski Novi u neposrednoj blizini skretanja prema nadvožnjaku u Prijedoru, potvrdila je za Dnevni avaz Zvezdana Alendarević, portparolka CJB Prijedor.

Vozač Audija nije povrijeđen, mada je na automobilu pričinjena veća materijalna šteta. Okolonosti pod kojim je Audi udario u stub za sada su nepoznate, mada nezvanično saznajemo da je alkotestiranjem vozaču izmjereno 1,4 promila alkohola u krvi. Uviđaj o nesreći obavila je PS za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora.

Nesreća se dogodila na 20. tak metara od kuće Halida Muslimovića koji kaže da je na ovom "ostrvu" koje razdvaja magistralni put Prijedor - Bosanski Novi, sinoć bila još jedna nesreća.

- Sve je prilično skučeno, počev od ostrva do putokaza koji je postavljen uz samo odvajanje prema nadvožnjaku. Problem je i što se na ovoj relaciji nerijetko vozi jako brzo, ponekad i sto na sat, tako da ovdje pod hitno treba postaviti radar ili kameru - kazao je Muslimović.

Zvezdana Alendarević potvrdila je da je sinoć na ovom istom mjestu bila još saobraćajka kada je Citroen za čijom je volanom bio E.S. (41) iz Zenice udario u svijetleći putokaz.

"Prijedorputevi" su večeras na ostrvu postavili i privremenu signalizaciju.

 

Ne propustite