Tužilaštvo KS još uvijek čeka nalaze vještaka za požar na Alipašinom polju

Crna hronika
Tužilaštvo KS još uvijek čeka nalaze vještaka za požar na Alipašinom polju
U požaru koji se dogodio 6. februara ove godine smrtno je stradao stariji bračni par

Tužilaštvo Kantona Sarajevo još uvijek nema nikakvih dodatnih informacija o istrazi požara, koji se dogodio 6. februara ove godine u Geteovoj ulici u sarajevskom naselju Alipašino polje, kada su poginule dvije osobe, dok je nekoliko građana zatražilo medicinsku pomoć uslijed trovanja dimom.

- Još uvijek nismo dobili nalaze vještaka i sve dok ih ne dobijemo, nemamo novih informacija o istrazi – kazali su za portal Novi.ba iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, požar se dogodio u 8.45 sati 6. februara 2017. godine uslijed eksplozije plinske boce u kojem je poginuo stariji bračni par .

Veliki problem za vatrogasce je bio i neispravan hidrant u zgradi, zbog čega se kasnilo sa gašenjem vatre. To je prisililo vatrogasce da pumpaju vodu iz svojih vozila na 11. sprat.

Prema svjedočenju vatrogasaca, oni nisu imali ni suhi ni mokri vod, nije bilo ni ručice ventila, te su kliještima morali otvoriti hidrant uvidjevši da nema vode.

Iz Vatrogasne brigade Kantona Sarajevo naveli su da su upravitelji dužni svakih šest mjeseci prekontrolisati hidrante, pritisak i protok vode i napraviti zapisnik u kojem će biti naznačen tačan datum kontrole.

Dodatni problem po vatrogasce je i to što KJKP Vodovod i kanalizacija nije dostavilo tačan spisak ispravnih podzemnih hidranata, već su samoinicijativno i bez obavještenja zatvarali hidrante.

Ne propustite