Na dionici A-1 Kakanj - Zenica Jug sporije odvijanje saobraćaja

Bosna i Hercegovina
Na dionici A-1 Kakanj - Zenica Jug sporije odvijanje saobraćaja
Zbog radova na čišćenju kolovoza, saobraćaj se na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug u mjestu Donji Tičići odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozači se pozivaju da na navedenoj dionici poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog radova na čišćenju kolovoza, saobraćaj se na dionici autoputa A-1 Kakanj - Zenica Jug  u mjestu Donji Tičići odvija sporije, u oba smjera jednom trakom. Vozači se pozivaju  da na navedenoj dionici poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. 

Saobraćaj se u BiH  odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla i niska oblačnost se zadržala na dionicama u kotlinama i u višim predjelima.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Zbog učestalih sitnijih odrona skreće se pažnja na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac. Uz maksimalno opreznu vožnju preporučuje se i posjedovanje zimske opreme, koja je i zakonski obavezna na putevima u BiH. 

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prijelazima saobraća usporeno. 

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite