Vučić, Ivanov: Unaprijediti promet robe i usluga

Region
Vučić, Ivanov: Unaprijediti promet robe i usluga
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov saglasili su se danas da ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje i da je potrebno pronaći modalitete za lakši i brži promet robe i usluga.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov saglasili su se danas da ima prostora za unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje i da je potrebno pronaći modalitete za lakši i brži promet robe i usluga.

Premijer Vučić ocijenio je tokom razgovora da su bilateralni odnosi veoma dobri, da ima prostora za unaprijeđenje ekonomske saradnje dvije zemlje i da je, u tom smislu, potrebno pronaći modalitete za lakši i brži promet robe i usluga, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsjednik Ivanov se saglasio sa prijedlogom i zaključio da bi robna razmjena između dvije zemlje, koja sada iznosi 800 miliona eura godišnje, lako mogla da dostigne milijardu eura. 

Dvojica zvaničnika su konstatovala da će realizacija infrastrukturnih projekata doprineti jačem povezivanju Srbije i Makedonije, unaprijeđenju ekonomskih odnosa, kao i stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju.

Ne propustite