Ovo je otac monstrum koji je krvnički bacao svoju bebu o pod zbog čega je ostala bez oka (FOTO)

Region
Ovo je otac monstrum koji je krvnički bacao svoju bebu o pod zbog čega je ostala bez oka (FOTO)
Milomir Stanković (22) umalo je usmrtio svoju ćerku Milicu staru svega 17 dana

Milomir Stanković (22) umalo je usmrtio svoju ćerku Milicu staru svega 17 dana kada ju je u noći između utorka i srede tresnuo o pločice nakon svađe sa taštom! Nesrećna bebica zadobila je jezive povrede i doktori se bore za njen život.

Incident se dogodio u selu Pambukovica kod Uba u porodičnoj kući Milomirove supruge Slavice Vasić (22), u kojoj je bračni par živio sa Slavičinim roditeljima Zoricom i Živanom. Užasni slučaj dogodio se kada su Milomirovi roditelji Kala i Dragana došli na babine kod Vasića, priča za "Blic" Zorica.

- Prija Dragana započela je svađu sa mnom nakon što sam se sa ćerkom i unukom vratila iz Obrenovca. Govorila mi je da beba ne može da živi ovdje jer izlazi dim iz "smederevca", pa ovdje nema uslova za život, a eto Milomir je živio ovdje - nije radio, mi smo ga hranili, pa mu ništa nije falilo. U Beogradu gdje oni žive on nije imao uslova za život - priča Zorica u suzama.

Stanković je najpre lupio šamar tašti Zorici. Njegova supruga Slavica se onesvijestila kada je uzeo malu Milicu
- Milomir je tada, kao grom iz vedra neba, prišao i rekao da ne može više da živi sa mojom ćerkom i da hoće da uzme dijete. Beba ima svega 15 dana, još uvijek sisa, pa mu Milica i ja to nismo dozvolile. Počeo je da histeriše, lupio mi je šamar - prisjeća se Zorica.

Milomirov otac izveo je mladića napolje, ali se on ubrzo vratio i od bake (Zoričine tetke) koja je držala bebu oteo je i njome tresnuo o pod!

oliver-2

- Slavica se onesvijestila, a ja sam uzela bebu u ruke i počela da je dozivam: "Milice, sine!". Beba je jedva davala znake života. Bila joj je otekla glava, jedno oko joj je ispalo. Njegovi roditelji odvezli su nas do doktora, a Milomir je pobjegao kod tetke. Molili su me da kažem da je beba pala iz kolica, ali ih nisam slušala. Odmah sam rekla doktoru kod kog smo bili dan ranije na redovnom pregledu šta se desilo sa bebom, i on je pozvao policiju - priča Zorica.

Valjevska policija odmah je uhapsila nasilnika, a prizor koji su zatekli u kući ostavio je bez riječi i inspektore koji su se u radu "nagledali svega i svačega".

oliver-3

Ljekari se u Tiršovoj bore za život male Milice koja je zadobila prijelom lobanje, nagnječenje mozga i ima obilno krvarenje. Riječ je o teškim povredama mozga i život joj je ugrožen
Nakon prijema u Urgentnom centru u Beogradu, mala Milica je prebačena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, gdje se doktori bore za njen život. Djevojčica je zadobila prijelom lobanje, nagnječenje mozga i obilno krvarenje, kao i povredu oka. Radi se o teškim povredama mozga koje ugrožavaju život djeteta.

- Novorođenče je primljeno na odjeljenje neonatalne intenzivne nege 15. februara radi nastavka liječenja započetog u Urgentnom centru zbog posljedica povreda glave zadobijenih 14. februara. Radi se o teškim povredama mozga koje ugrožavaju život djeteta. Kontrolni CT mozga ne ukazuje na progresiju patološkog supstrata i za sada nije indikovano za neurohirurško operativno liječenje. Stanje djeteta je jako teško - rekao je doktor Zoran Radojičić, direktor Klinike u Tiršovoj.

Nakon hapšenja, Milomir je negirao da je svoje dijete bacio, već je policiji rekao da ga je ispustio. On nije sporio da se sukobio sa majkom svoje supruge, ali je negirao da je htio da naudi tek rođenoj ćerkici.

- Krivična prijava je bazirana na iskazu tašte, tako da treba ispitati i ostale svjedoke događaja o svim okolnostima, kao i njegovu suprugu. Nju sada nije moguće saslušati jer se sve vrijeme nalazi u šok-sobi sa djetetom koje je životno ugroženo - kaže za "Blic" izvor iz istrage.

Poslije saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu na Ubu, sudija za prethodni postupak odredio je Milomiru pritvor do 30 dana.

(blic.rs)

Ne propustite