ONA OBJASNILA DA NIJE IZ OSVETE

SILOVALI JE, TUKLI, ona izvršila samoubistvo: Oproštajno pismo djevojčice koju su maltretirali učenici

Objavljeno:16.02.2017 - 13:58
A A A Times Arial


Ona je objasnila da to nije uradila iz osvete učenicima.

Kasidi je imala 13 godina kad je postala žrtva grupe djevojčica iz svoje osnovne škole u Melburnu. U početku su je vrijeđale, šamarale, maltretirale na društvenim mrežama, pratile su je po gradu i uništile joj kuću. Nakon konstrantih napada, Kasidi je napisala oproštajno pismo i izvršila samoubistvo.

Nakon što neko vrijeme nije dolazila u školu zbog trauma koje je proživjela, djevojčica je krenula na program oporavka, a djevojčice koje su je zlostavljale izvinile su joj se, a potom je pozvale na festival koji se održavao sljedećeg dana. Kasidina majka Linda ispričala je da je sve bila zamka, jer su je namamile kod starijih mladića iz škole koji su silovali 13-godišnjakinju, dok su one sjedele i čekale da se sve završi.

Linda je u kompjuteru svoje ćerke našla pismo, u kojem djevojčica piše da samo želi da ispuni svoju dužnost i upozori druge na opasnost zlostavljanja u školama.

- Bila sam učenica (ime škole nije otkriveno) kad su me silovali učenici koji još pohađaju tu školu. Znam da to sad zvuči kao privlačenje pažnje, ali iskreno ovo je daleko od toga. Postoji mnogo razloga zašto to činim, a sve ću objasniti. Moj cilj je upozoriti druge (uglavnom učenike, ali i roditelje) na ono što se meni dogodilo, jer mislim da, ako su to uradili meni, mogu to uraditi i drugima, ili barem pokušati,prenosi Pink.

Vi imate moć da to zaustavite. Upamtite da su ljudi koji su mi to uradili bili učenici, teško je poverovati u to, znam, ali istina je – napisala je. Ne radim ovo iz osvete učenicima koji su me silovali, dogovorili silovanje, maltretirali me zbog toga i rugali se. Ne radim to zbog privlačenja pažnje, želim da to bude jasno. Radim ovo zato što je u mojoj školi upisano 1.500 učenika od sedam do 12 godina i oni zaslužuju da budu upozoreni.

 Mislim da je moja dužnost da to uradim jer se to dogodilo meni i zaposleni u školi nisu uradili ništa da mi pomognu, o čemu ću progovoriti kasnije. Moja je dužnost upozoriti na to što mi se dogodilo (a ne zato što ste možda čuli da se po školi priča o tome). Radim to i zbog sebe. Želim napokon nakon godinu i po dana da budem ostavljena na miru. Neverovatno je koliko je učenika u školi čulo priče o meni i koliko njih još uvek sluša. Još uvek doživljavam da mi učenici koje nikad nisam upoznala šalju poruke na Fejsbuku nazivajući me droljom. Promenila sam školu, preselila se, ali me i dalje kontaktiraju i zlostavljaju.

- Ne mogu da sprečim ljude da ogovaraju, ali mogu bar da pokušam da ispričam šta se zaista dogodilo s obzirom na to da se i dalje priča o tome. Kao što sam rekla ovo je više zbog onih koji ne znaju za ovo i u opasnosti su. Moje ime je Kasidi Trevan i silovana sam. Ako i vama neko pokuša da uradi isto, borite se. Ako se ne borite žalićete ceo život. Vi to možete. Budite oprezni. Poslušajte upozorenje. Čuvajte se – napisala je Kasidi.