Zdravstvenih kartica neće biti do maja: Zašto premijer Konaković toleriše rasipanje novca iz ZZO KS!?

Tema sedmice
Zdravstvenih kartica neće biti do maja: Zašto premijer Konaković toleriše rasipanje novca iz ZZO KS!?
Podjela je obustavljena nakon što je otkriven skandal sa štampanjem pogrešnog grba Kantona na zdravstvenim dokumentima. Iako je objavljeno da je odštampano samo 20.000 nevažećih kartica, objavljena su imena 200.000 građana koji su pozvani da ih podignu, pa je taj broj zasigurno veći.

Građanima koji su posljednjih dana tražili od Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo informaciju o tome kada će biti nastavljena podjela elektronskih zdravstvenih knjižica, iz ove institucije govore da je „sve obustavljeno do daljenjeg“.

  • Probajte nazvati u maju – kazali su jednom od osiguranika ZZO KS, koji je pokušao dobiti informaciju kada će dobiti karticu. Podjela je obustavljena nakon što je otkriven skandal sa štampanjem pogrešnog grba Kantona na zdravstvenim dokumentima. Iako je objavljeno da je odštampano samo 20.000 nevažećih kartica, objavljena su imena 200.000 građana koji su pozvani da ih podignu, pa je taj broj zasigurno veći.

Dodatno ulje na vatru je bacila i informacija da je aktuelnom direktoru ZZO KS Samiru Turkoviću početkom ovog mjeseca povećana plaća za 30 posto te će ubuduće dobijati više od 6.500 KM.

Uprkos kritikama javnosti i saradnika iz Stranke demokratske akcije kojoj je ovo dodatni udarac u Sarajevu, kantonalni premijer Elmedin Konaković se ne oglašava o ovoj aferi. Konaković u javnosti često kritički govori o dirtektorima javnih preduzeća, ali o skandalu sa karticama i povećanjem plaće Turkoviću šuti.

Još uvijek nije poznato da li je Konakovićeva vlada dala saglasnost na povećanje plaće direktoru, i to u trenucima kada se iz GRAS-a otpuštaju radnici, a građani Sarajeva nemaju uredno snadbijevanje vodom.

 

 

Ne propustite