Za njima su svi plakali: Jugoslovenski sportisti čije je karijere prekinula iznenadna smrt! (VIDEO)

Sport
Za njima su svi plakali: Jugoslovenski sportisti čije je karijere prekinula iznenadna smrt! (VIDEO)
Ispisali su istoriju u sportu, ali mogli su i još mnogo više, da su ostali u životu...

2. Radivoj Korać 

Popularan pod nadimkom Žućko, postao je jedan od najboljih, ako ne i najbolji jugoslovenski igrač tokom 1960-tih godina. Bio je najbolji strijelac prvenstva Jugoslavije sedam godina uzastopno, što je najviše u istoriji jugoslovenske košarke, sa prosjekom poena po utakmici od čak 32,7. Korać je bio poznat po svom karakterističnom izvođenju slobodnih bacanja, sa dvije ruke odozdo, držeći loptu prije šuta neposredno iznad terena.

Korać je 2.6.1969. u 30. godini, poginuo u saobraćajnoj nesreći kod sela Kamenice, 12 km od Sarajeva, poslije utakmice koju su igrale reprezentacija Jugoslavije i selekcija Bosne i Hercegovine.

3. Trajko Rajković

Bio je jugoslovenski košarkaš. Igrao na poziciji centra, a bio je poznat po karakterističnom horogu i izuzetnim osjećajem za skok. Sa reprezentacijom je osvojio dvije srebrne medalje na Evropskim prvenstvima (1965, 1969.) i bronzanu 1963, srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1968., srebrnu medalju na Svjetskim prvenstvima 1963. 1967. i zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu 1970. Preminuo je nekoliko dana nakon završetka Svjetskog prvenstva u Ljubljani zbog srčane mane.

 

Ne propustite